Οικονομία

Θεσσαλονίκη: 6 έργα ανάπλασης και πρασίνου 9 εκατ. Προτεινόμενο

Το «πράσινο φως» έδωσε ομόφωνα η συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης σε 6 έργα ανάπλασης και ενίσχυσης του πρασίνου, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Τα εν λόγω έργα θα υλοποιηθούν σε τέσσερις δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ύστερα από σχετική εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, θα γίνουν από δύο έργα θα γίνουν στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Καλαμαριάς και από ένα στους δήμους Θεσσαλονίκης και Κορδελιού – Ευόσμου.

 

Τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα έργα

 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα έργα αφορούν στην προμήθεια οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου (324.000 ευρώ), την ανάπλαση του πάρκου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη και Ηλέκτρας του δήμου Θεσσαλονίκης (884.000 ευρώ), την ανακατασκευή του πάρκου Πασσαλίδη και τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού του δήμου Καλαμαριάς (1.096.000 ευρώ).

 

Τα άλλα 2 έργα που δρομολογούνται να γίνουν στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι η βιοκλιματική αναβάθμιση συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου (4.210.000 ευρώ) και οι πράσινες διαδρομές (2.500.000 ευρώ).


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή