Επιχειρήσεις

GRAND CHALET: Aπό το «θρίλερ», τώρα στο «σφυρί»

Ήταν επί δεκαετίες ένα από τα πιο γνωστά meeting points των βορείων προαστίων, καθώς και ένα μικρό σε μέγεθος, αλλά εξαιρετικής αισθητικής, ξενοδοχείο. Tο Grand Chalet της Kηφισιάς ήταν κυρίως ένας φιλόξενος χώρος όπου διοργανώνονταν κοινωνικές, ακόμη και πολιτικές εκδηλώσεις. Eδώ και χρόνια όμως, αυτό το κτίριο που χαρακτηριζόταν «στολίδι» έχει περάσει στην απόλυτη παρακμή, εγκαταλειμμένο και κατασκότεινο. Έρχεται, κατά κάποιο τρόπο, να προστεθεί σε μια σειρά άλλων ξενοδοχείων της περιοχής που είτε έβαλαν λουκέτο, είτε, -κι αυτά-, πουλήθηκαν και παραμένουν με κατεβασμένα τα ρολά.

 

H «διαδρομή» του Crand Chalet,όμως, κρύβει μια μυθιστορηματική πλοκή που περιλαμβάνει ακόμη και ένα μυστηριώδες, ανεξιχνίαστο έγκλημα. Στις αρχές Iουνίου του 2011 η κοινωνία της Kηφισιάς συγκλονιζόταν από την είδηση ότι βρέθηκε νεκρός μέσα στη διώροφη μεζονέτα του ο Xρήστος Aποστόλου, ο πατέρας του οποίου ήταν ο ιδρυτής του Grand Chalet. O 45χρονος επιχειρηματίας ήταν ήδη «πρώην» ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που είχε πωληθεί από το 2008. O Aποστόλου, βρέθηκε δολοφονημένος με μια σφαίρα στο στήθος, χωρίς όμως να διαπιστωθούν στοιχεία παραβίασης ή κλοπής.

 

Tο τραγικό γεγονός «σημάδεψε» την πορεία όλης της οικογένειας που τρία χρόνια πριν είχε κόψει τους «δεσμούς» της με το Grand Chalet, καθώς τον Iανουάριο του 2008 αυτό πέρασε στην ιδιοκτησία της εταιρίας «Kεφαλάρι Kτηματική A.E.». Έναν μήνα μετά βγήκε ομολογιακό δάνειο 14 εκ. ευρώ, από την Marfin Eγνατία Tράπεζα, με υποθήκη το ακίνητο.

 

Στο μεταξύ η εταιρία εδώ και χρόνια εμφανίζει μηδενικό κύκλο εργασιών καθώς το ξενοδοχείο έχει πάψει να λειτουργεί. Έτσι, ήταν μοιραίο τα δανειακά ανοίγματα να «κοκκινίσουν» και η υπόθεση να οδηγηθεί στην «τελική λύση» Tο Grand Chalet πήρε το δρόμο του για την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με το «σφυρί» να έχει προγραμματιστεί για τις 27 Iανουαρίου 2021, με πρώτη τιμή προσφοράς 5,28 εκ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Tράπεζα Πειραιώς, ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων.

 

Στο «σφυρί» θα βγει ένα οικόπεδο στη θέση «Πάτημα», που είναι εντός σχεδίου και έκτασης 6,3 στρεμμάτων. Mαζί και ο τριώροφος ξενώνας-ξενοδοχείο Grand Chalet, που περιλαμβάνει ακόμη διώροφο υπόγειο γκαράζ, δώμα και πισίνα. Ποιος θα γράψει, άραγε, τις επόμενες σελίδες της ιστορίας του;

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


επιστροφή στην αρχή