Deal News Online

undefined

Ισραήλ: Αναπνευστικό τεστ διάγνωσης κορωνοϊού σε μισό λεπτό

Μια ισραηλινή εταιρεία αναπτύσσει ένα αναπνευστικό τεστ διάγνωσης κορωνοϊού τύπου αλκοτεστ που δίνει αποτελέσματα σε 30 δευτερόλεπτα, χαρακτηρίζοντας το ως ένα «πρώτης γραμμής» εργαλείο στην μάχη για την αποκατάσταση της αίσθησης της κανονικότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

 

Την ώρα που το Ισραήλ αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, η εξειδικευμένη στην ανάλυση οσμών χάρη σε αλγόριθμους, εταιρεία NanoScent, έφτιαξε ένα τεστ που μοιάζει με τα αλκοτέστ, με τη διαφορά ότι ο εξεταζόμενος πρέπει να εκπνεύσει από τη μύτη κι όχι από το στόμα.

 

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Μισγκάβ, στο βόρειο Ισραήλ, ανέφερε ότι μια εκτεταμένη δοκιμή στο Ισραήλ για την παρουσία του ιού κι όχι αντισωμάτων στον οργανισμό έδωσε αποτελέσματα με ακρίβεια 85% και το προϊόν θα μπορούσε να λάβει έγκριση από κανονιστική αρχή εντόςλίγων μηνών.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Oren Gavriely δήλωσε στο AFP ότι η αναπνευστική συσκευή διάγνωσης δεν θα αντικαταστήσει τις εργαστηριακές εξετάσεις, αλλά θα ήταν ένα εργαλείο μαζικής εξέτασης που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν «αυτοπεποίθηση να επιστρέψουν σε μια μορφή κανονικότητας».

 

Για να κάνει το τεστ αυτό θα πρέπει κάποιος να εισπνεύσει από τη μύτη, να κρατήσει την αναπνοή του, να κλείσει το ένα ρουθούνι και να τοποθετήσει ένα σωληνάκι στο άλλο ρουθούνι. Στη συνέχεια να εκπνεύσει στον ρινικό σωλήνα, η άλλη άκρη του οποίου καταλήγει σε ένα διάφανο σακουλάκι.

 

Ο ρινικός σωλήνας συνδέεται στη συνέχεια σε μια μικρή συσκευή ορθογώνιου σχήματος, η οποία έχει συνδεθεί με ένα κινητό τηλέφωνο και η οποία βουίζει ελαφρά την ώρα που ρουφάει τον αέρα από το σακουλάκι. Έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα, το αποτέλεσμα εμφανίζεται στο κινητό τηλέφωνο.

 

Με αυτή την μέθοδο ως τώρα αναλύθηκε η αναπνοή περίπου χιλίων Ισραηλινών που είχαν προσβληθεί από SARS-CoV-2 και στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν συγκεκριμένες οσμές στους φορείς του ιού. «Μπορούμε να εντοπίσουμε ποιος έχει ή θα μπορούσε να έχει προσβληθεί από τον ιό» εξήγησε ο Όρεν Γκαβριέλι.

 

Οι ερευνητές στα κεντρικά γραφεία του NanoScent στο βόρειο Ισραήλ βελτιώνουν την τεχνολογία αναγνώρισης ιών, η οποία βασίζεται σε "οσμές και το μοτίβο των οσμών", επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι "παίρνουμε ένα μοτίβο, καταγράφουμε αυτό το μοτίβο και μετά μπορούμε να εντοπίσουμε εάν κάποιος έχει, ή υπάρχει υποψία ότι έχει, COVID-19".

 

Η τεχνολογία αυτή δείχνει να είναι «πολλά υποσχόμενη», έκρινε παράλληλα ο διευθυντής της σχολής δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν στην Μπερσέβα, στο νότιο Ισραήλ, Ναντάβ Νταβίντοβιτς.

 

Για τη NanoScent, το οσφρητικό αυτό τεστ δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει αυτά που γίνονται από τα εργαστήρια. Ο στόχος είναι κυρίως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην είσοδο αιθουσών θεαμάτων, σταδίων, νοσοκομείων ή ακόμη και στα αεροδρόμια. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, αυτοί που θα έχει διαγνωστεί ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ σε εργαστήριο για να επιβεβαιώσουν ή να ακυρώσουν τη διάγνωση.

 

Ένα βασικό πλεονέκτημα αυτού του τεστ, πέραν της ταχύτητας εξασφάλισης αποτελέσματος, είναι επίσης η «πενιχρή» τιμή του «σε σχέση με τις εξετάσεις που γίνονται σε ένα εργαστήριο» επισήμανε ο Γκαβριέλι.Το σχέδιο αυτό έχει λάβει ήδη την υποστήριξη του τμήματος που είναι αρμόδιο με την έρευνα και την ανάπτυξη στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

 

Σημειώνεται ότι στο Ισραήλ των περίπου 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγράφθεί περισσότερα από 56.700 κρούσματα SARS-CoV-2 και 430 θανάτοι από COVID-19, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό. Την Τετάρτη μάλιστα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε σε 2.000.


World Business

HSBC: Μελετά έξοδο από τη λιανική τραπεζική των ΗΠΑ

HSBC: Μελετά έξοδο από τη λιανική τραπεζική των…

Η HSBC εξετάζει το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής εξόδου από τη λιανική τραπεζική στις ΗΠΑ, καθώς περιορίζονται...

Media

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

Σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD) θα εκπέμψει το πρόγραμμα των τηλεοπτικών της καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2...

Secret Money

TO ΞEKAΘAPIΣMA

TO ΞEKAΘAPIΣMA

Tην άλλη Παρασκευή στις 27 του μήνα είναι το «ραντεβού» για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» όσον...

Αθλητικά

«Έφυγε» στα 60 του ο θρύλος, Ντιέγκο Μαραντόνα

«Έφυγε» στα 60 του ο θρύλος, Ντιέγκο Μαραντόνα

O Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, για ορισμένους ο...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.