Τουρισμός

Μετά τις 20/08 η εκκίνηση των κρουαζιέρων

Μετά τις 20 Αυγούστου εκτιμάει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ότι θα μπορεί να γίνει εκκίνηση των κρουαζιέρων στην Ελλάδα.

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην ΕΤ-1 για το θέμα της κρουαζιέρας, είπε ότι η χώρα μας με βάση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους επιβάτες και τα πληρώματα των κρουαζερόπλοιων, εξέδωσε τις δικές της εθνικές οδηγίες και είναι έτοιμη να υποδεχθεί κρουαζιερόπλοια.

 

Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένες ξένες εταιρείες να εκκινήσουν κρουαζιέρες στην χώρα μας.

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι η κρουαζιέρα είναι μία διεθνής δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω του κορωνοϊού, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι ένας κλάδος της αγοράς που εξαρτάται πάντα από την αγορά.

 

Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι έτοιμη από πλευράς υγειονομικών πρωτοκόλλων να υποδεχθεί κρουαζιερόπλοια.

 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή των λοιμοξιολόγων προκειμένου να καθορίσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα λιμάνια, προκειμένου να μπορούν να τα προσεγγίσουν, αν το θελήσουν, κρουαζιερόπλοια με επιβάτες.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή