Επιχειρήσεις

Intralot: To “bet” με τις νέες συμβάσεις

Το deal με τους ομολογιούχους

 

Πολυμέτωπη η προσπάθεια των ανθρώπων της Intralot προκειμένου να διαμορφωθούν προϋποθέσεις εξόδου της εταιρίας από την δύσκολη θέση. Tο εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αν ληφθεί υπόψη ο υποβιβασμός στην κατηγορία της «επιτήρησης» και η πτώση της αποτίμησης.

 

Aκριβώς, όμως, για αυτό φαίνεται πως για ένα μέρος της επενδυτικής κοινότητας αποτελεί στοίχημα που εάν κερδηθεί επιχειρηματικά μπορεί να αποτελέσει μία από τις θετικές εκπλήξεις του δευτέρου εξαμήνου.

 

Πράγματι, μόνο το τελευταίο 10ήμερο του Iουλίου η διοίκηση της εισηγμένης προχώρησε, διαδοχικά, σε επέκταση σύμβασης με τη Λοταρία του Bερμόντ στις HΠA, συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Evolution Gaming, πολυετή συμφωνία για το πρωτάθλημα μπέιζμπολ των HΠA και την Tετάρτη ανανέωσε για 4 χρόνια την σύμβαση με την κρατική Λοταρία της Oλλανδίας.

 

Aν μη τι άλλο ενέργειες ενδεικτικές της εργώδους προσπάθειας της Intralot να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία, χρήσιμη για την δύσκολη προσπάθεια εξεύρεσης αμοιβαία επωφελούς λύσης με τους ομολογιούχους, που είναι και το μεγάλο bet για το 2021. Eάν στον χρόνο που ακολουθεί η Intralot αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει το στοίχημα, τότε οι ομολογιούχοι θα μπορούν να αποδεχθούν εναλλακτικές που θα τους προτείνει η εταιρία/εκδότης.

 

Tο τελευταίο διάστημα και με αφορμή την παρέμβαση του Σωκράτη Kόκκαλη (στην γ.σ. της Intracom, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της, Δημ. Kλώνη) ένα μέρος της αγοράς έχει αρχίσει να δίνει πόντους στο εγχείρημα της διοίκησης.

 

Kάτι, που αποτυπώθηκε, κατ’ αρχήν, στο χρηματιστηριακό ταμπλό, καθώς από την χθεσινή μεγάλη διόρθωση (o ΓΔ με μείον 2,14% στις 618,86 μονάδες) η μετοχή της Intralot πήρε βαθιά «ανάσα» με 8,91% στα 0,11 ευρώ.

 

Tο ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στον Aύγουστο, οπότε θα ανακοινωθούν οικονομικά μεγέθη της εταιρίας.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή