Αγορές

Ιστορικό υψηλό για τον χρυσό

Έσπασε και το φράγμα των 2.000 δολαρίων

 

Έσπασε και το ψυχολογικό φράγμα των 2.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία ο χρυσός, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος το «ράλι» του.

 

Κέρδη πάνω από 30% από την αρχή του έτους

 

Φαίνεται πως το πολύτιμο μέταλλο δεν έχει διάθεση να σταματήσει τις «υψηλές πτήσεις» στις οποίες έχει επιδοθεί από τις αρχές του έτους, καταγράφοντας κέρδη άνω του 30%.

 

Μόνο τον Ιούλιο η τιμή του ενισχύθηκε 11%, η μεγαλύτερη μηνιαία ενίσχυση από τον Ιούνιο του 2012.

 

Η τιμή σποτ του χρυσού έφθασε ενδοσυνεδριακά έως τα 2.000,58 δολάρια η ουγκιά μετά από άνοδο 1,2%, σε μια συνεδρίαση με σχετικά στενό όγκο συναλλαγών, καθώς πλέον οι αγορές κινούνται σε ρυθμούς καλοκαιριού.

 

Τιμή αντίστασης τα 2.010 δολάρια

 

Ως νέα τιμή αντίστασης έχει ορισθεί πλέον από τους αναλυτές τα 2.010 δολάρια, ωστόσο αν από στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στη Βουλή των Αντιπροσώπων καταλήξουν σε συμφωνία αναφορικά με το νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης, τότε πιθανόν το πολύτιμο μέταλλο να δεχθεί καθοδικές πιέσεις, καθώς η συμφωνία θα στρέψει τους επενδυτές σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

 

Οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις έχουν απελευθερώσει τρισ. δολαρίων σε πακέτα οικονομικής στήριξης για να ανακόψουν την ύφεση από τον κορωνοϊό και έχουν διατηρήσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά, με αποτέλεσμα ο χρυσός να καταγράφει κέρδη περί του 30% από τις αρχές του τρέχοντος έτους.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή