Deal News Online

undefined

Χαρίτσης: Οι ευρωπαϊκοί πόροι να πάνε στην κοινωνία

Επικρίνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «επικοινωνιακές κινήσεις» και σχολιάζοντας ότι «έφτασε στο σημείο να επικαλείται το φιλότιμο των Ελλήνων πολιτών» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ «η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

 

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «αντί να χτίσει πάνω στη συλλογική επιτυχία της ελληνικής κοινωνίας στην πρώτη φάση της πανδημίας -που απέδειξε με το παραπάνω το φιλότιμό της- και να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα με υπευθυνότητα, δημιούργησε σύγχυση στους πολίτες με τα αντιφατικά μηνύματα που έστελνε». Θύμισε τους χειρισμούς με τα σχολεία, τις εκκλησίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού. «Μέχρι ξένες εταιρείες προσπάθησαν να επιβάλλουν στην Ελλάδα τον τρόπο με τον οποίο θα άνοιγε ο τουρισμός, ενώ τα πρωτόκολλα άλλαζαν συνεχώς και δεν διεκδικήθηκε από την Ευρώπη να γίνονται τεστ στους τουρίστες στις χώρες προέλευσης» σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

 

Ανέφερε ότι σήμερα, στο σύνολό τους, οι ευρωπαϊκές οικονομίες βιώνουν σημαντικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά για την Ελλάδα αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο, «καθώς ήδη είχε μπει σε υφεσιακή πορεία πριν την τελευταία κρίση με την κυβέρνηση της ΝΔ». Τόνισε πως «το μεγαλύτερό μας πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει σοβαρό και συγκροτημένο σχέδιο για το άνοιγμα της οικονομίας και την προστασία της δημόσιας υγείας». Υπογράμμισε ότι «δεν τίθεται δίλημμα μεταξύ των δύο. Όταν πάλι μπαίνουμε στην φάση έξαρσης της πανδημίας, καταστρέφεται και η οικονομία».

 

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί με μικροκομματικό τρόπο την εθνική μας επιτυχία στην πρώτη φάση της πανδημίας, και σήμερα να κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες», προσθέτοντας ότι «το τελευταίο διάστημα η επιστήμη πήγε πίσω, για χάρη πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων». «Μέχρι και ο φιλοκυβερνητικός τύπος το ανέδειξε αυτό», σχολίασε. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «βεβαίως πρέπει η οικονομία να ανοίξει, αλλά με σχέδιο και προετοιμασία, όχι με την καλλιέργεια μιας εικόνας επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα, όπως επιχείρησε η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αντιμετώπιζε με αλαζονεία και απαξίωση τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να στηριχθεί εγκαίρως, από την αρχή της πανδημίας, η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις». Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη «υπεύθυνης αντιπολίτευσης» που εξαρχής είχε πει: «είτε θα στηριχθεί με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα η οικονομία, είτε θα βιώσουμε τις συνέπειες της κρίσης στο πολλαπλάσιο. Αυτό, λοιπόν, βιώνουμε τώρα». Ως προς αυτό, ανέφερε ότι κατάρρευσαν τα δημόσια έσοδα κατά 6,5 δισ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2020 και αυξήθηκαν οι απολύσεις και τα λουκέτα στον τουρισμό.

 

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε την ανάγκη τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα έρθουν να πάνε στον ελληνικό λαό, στην πραγματική οικονομία, «και όχι σε ημετέρους για να υλοποιηθούν οι ίδιες αντιμεταρρυθμίσεις που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση». Όμως, σχολίασε, «οι προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρρίδη κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, με προμετωπίδα την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με τεράστιο κόστος που θα το πληρώσει το Δημόσιο».


Αθλητικά

Στίβος: Διετή φυλάκιση στον Λαμίν Ντιάκ για διαφθορά

Στίβος: Διετή φυλάκιση στον Λαμίν Ντιάκ για διαφθορά

Ο πρώην επικεφαλής του παγκόσμιου στίβου Lamine Diack, κρίθηκε ένοχος για διαφθορά για κάλυψη ρωσικών...

Αυτοκίνητο

MAZDA MX-30: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Mazda

MAZDA MX-30: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής…

To πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Mazda αποτελεί το νέο MX-30, ενώ πρόκειται για...

Περιβάλλον

Ιθάκη: Καμπάνια διάσωσης του σπάνιου αμφίβιου Πρασινόφρυνου

Ιθάκη: Καμπάνια διάσωσης του σπάνιου αμφίβιου Πρασινόφρυνου

Καμπάνια διάσωσης του σπάνιου είδους αμφίβιου Πρασινόφρυνου στο νησί της Ιθάκης εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια...

Τουρισμός

Μύκονος: Προώθηση στις Αραβικές χώρες για το 2021

Μύκονος: Προώθηση στις Αραβικές χώρες για το 2021

Δράσεις προβολής και προώθησης της Μυκόνου, σε Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία σχεδίασε...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.