Deal News Online

undefined

Κορωνοϊός: Αυστηρότερα μέτρα στα ΚΤΕΛ και μέσα μεταφοράς ζητούν οι επιβάτες

Παράπονα ότι δεν γίνεται σωστή χρήση μάσκας ή και καθόλου από επιβάτες ακόμη και οδηγούς-Τι προτείνουν οι ειδικοί

 

 

Ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, αλλά και αυστηρές συστάσεις προς το επιβατικό κοινό ζητούν οι ίδιοι οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε τρένα, ΚΤΕΛ, αστικά λεωφορεία, ΗΣΑΠ, μετρό και Προαστιακό.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ οι επιβάτες που στην πλειοψηφία τους φορούν μάσκα και την φορούν σωστά, διαμαρτύρονται για τις πολλές περιπτώσεις αρκετών επιβατών, διαφόρων ηλικιών που είτε δεν φορούν μάσκα, είτε δεν την φορούν σωστά αφήνοντας την μύτη απ’ έξω.

 

Σε παρατηρήσεις που έχουν κάνει οι ίδιοι, σε κάποιες περιπτώσεις και οι οδηγοί, αν και οι περισσότεροι αρνούνται να παρέμβουν, όπως οι οδηγοί αστικών και ΚΤΕΛ, οι απείθαρχοι επιβάτες, δεν συμμορφώνονται αντίθετα περνούν στην επίθεση.

 

Σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία, πολλοί είναι οι «μάγκες» που τελικά την πληρώνουν ακριβά, με πρόστιμο 150 ευρώ, οι ίδιοι, και 150 ευρώ οι οδηγοί.

Επιβάτες ωστόσο καταγγέλλουν, ότι μετά τον έλεγχο των αστυνομικών σε ΚΤΕΛ, κι αφού διαπιστώθηκε ότι όλοι φορούσαν μάσκες, όταν οι αστυνομικοί κατέβηκαν από το όχημα, κατέβηκαν και οι μάσκες με αποτέλεσμα το ταξίδι να συνεχιστεί με τους μισούς επιβάτες να φοράνε κανονικά τις μάσκες και τους άλλους καθόλου ή με την μύτη έξω.

 

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όταν φοράμε τις μάσκες κάτω από τη μύτη, είναι σαν να μην φοράμε μάσκα και αυτό έχει πρόστιμο 150 ευρώ. Κρούουν μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου, στις περιπτώσεις καταστημάτων (φούρνοι, καφέ, εστιατόρια) να καταγγέλλονται οι εργαζόμενοι που αν και υποχρεωμένοι δεν φορούν σωστά τη μάσκα ή και καθόλου ή κάτω από τη μύτη, και επίσης δεν φορούν γάντια.

 

Στις περιπτώσεις μάλιστα μεγάλων ταξιδιών, όπως σε τραίνα και ΚΤΕΛ, όπως αναφέρουν οι ειδικοί θα πρέπει ο επιβάτης να ενημερώνεται από την αρχή, κατά την έκδοση του εισιτηρίου, ότι θα πρέπει να φοράει σωστά την μάσκα, (μύτη έως και πηγούνι) και θα πρέπει να την φοράει σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού, χωρίς να την βγάζει, παρά μόνο για να πιεί νερό κι όχι για να μιλήσει στο κινητό του.

 

Αυτή η ενημέρωση θα πρέπει να γίνεται συνεχώς σε όλα τα πρακτορεία και τις στάσεις μετρό, ΗΣΑΠ, ΚΤΕΛ, Προαστιακό, ΟΣΕ.

Επίθεση από επιβάτη που δεν φορούσε μάσκα.

 

Την ίδια στιγμή ο εκτροχιασμός της κατάστασης φαίνεται και από το γεγονός ότι θύμα πρωτοφανούς επίθεσης καταγγέλλει ότι έπεσε οδηγός λεωφορείου, όταν ζήτησε από τρεις επιβάτες να βάλουν τις μάσκες τους πριν επιβιβαστούν στο όχημα σε στάση στην Εκάλη.

 

Ο οδηγός αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ότι δέχθηκε λεκτική επίθεση με ύβρεις, ενώ όπως λέει ο ίδιος τον έφτυσαν. Μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να λήξη η ένταση.

 

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο που καταγράφεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς με άτομα που δεν φορούν μάσκες. Δεν λείπουν μάλιστα οι παρατηρήσεις και οι διαπληκτισμοί με άλλους επιβάτες που φορούν μάσκες και ζητούν από τους απείθαρχους να συμμορφωθούν και να βάλουν μάσκα γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι επιβάτες φοβούνται να κάνουν κάποια παρατήρηση.


World Business

Morgan Stanley: Θετική για την Coca Cola HBC

Morgan Stanley: Θετική για την Coca Cola HBC

Με σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) και τιμή στόχο 25 λίρες (περίπου 27,25 ευρώ) ανά μετοχή προτείνει...

Media

Παραιτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Παραιτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού υπέβαλαν παραίτηση ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο...

Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.