Deal News Online

Κόνσολας: «Σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη μέρα του τουρισμού»

Η επόμενη μέρα στον τουρισμό μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ήταν το αντικείμενο της συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και τους φορείς και τους ανθρώπους του τουρισμού.

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού κατέθεσαν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες, το Υπουργείο Τουρισμού θα ολοκληρώσει τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης με βάση και τους άξονες της Επιτροπής Πισσαρίδη. Οι στόχοι που έχουν τεθεί για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στον τουρισμό, επικεντρώνονται στους εξής τομείς:

 

- Παραγωγική ανασυγκρότηση και ιδιωτικές επενδύσεις

 

- Ψηφιακός Μετασχηματισμός της τουριστικής οικονομίας

 

- Υποδομές

 

- Πράσινη Τουριστική Οικονομία

 

- Απασχόληση, εκπαίδευση, ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, κοινωνική συνοχή.

 

Στην τοποθέτηση του, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, επεσήμανε: "Σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη μέρα για να αποκτήσει μεγαλύτερη αναπτυξιακή ώθηση ο τουρισμός μας. Έχουν δημιουργηθεί τεκτονικού χαρακτήρα ανατροπές στον τουρισμό, που θα καθορίσουν την πορεία και τη μορφή του τα επόμενα χρόνια. Θα αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα όποιος προετοιμάσει από τώρα την επόμενη μέρα και αυτό κάνουμε. Έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης και κυρίως να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες παθογένειες του ελληνικού τουρισμού που είναι:

 

-Η μονοκαλλιέργεια, ο μονοδιάστατος χαρακτήρας του ελληνικού τουρισμού.

 

-Η εποχικότητα

 

-Η υπερσυγκέντρωση τουριστικών δραστηριοτήτων σε λίγες περιφέρειες της χώρας

 

-Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η αδυναμία αξιοποίησης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων μέσα από την διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος".

 

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Βίκυ Λοΐζου, τόνισε: "Είναι σημαντικό να δουλέψουμε όλοι μαζί - φορείς της αγοράς, ακαδημαϊκή κοινότητα και υπουργείο - ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξη του τουρισμού μας προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός στο παγκόσμιο περιβάλλον ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε φορά".

 

Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, η Γενική Γραμματέας, κ. Βίκυ Λοΐζου, η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κα Σταυρούλα Μηλιάκου, η ομάδα εργασίας για την πρόταση του Υπουργείου Τουρισμού που αφορά στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και εκπρόσωποι φορέων από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), τον Σύνδεσμο Ελλήνων Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος (ΗΑΤΤΑ), την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (EΠΕΣΤ), τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτου (ΣΤΕΕΑ), τη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.), την Ένωση Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών (ΕΕΑΕ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ), την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε), τον Σύνδεσμο Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (ΣΑΑΕ), την Ένωση Μαρίνων Ελλάδος.


World Business

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων οι πωλήσεις της Dollar Tree

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων οι πωλήσεις της Dollar Tree

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της Dollar Tree για το τρίμηνο που περιλαμβάνει την...

Media

ΕΡΑ: 23 νέες ραδιοφωνικές παραγωγές θεατρικών έργων

ΕΡΑ: 23 νέες ραδιοφωνικές παραγωγές θεατρικών έργων

Το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ανακοίνωσε 23 επιπλέον νέες θεατρικές παραγωγές για το ραδιόφωνο, καθώς η πρώτη ομάδα των...

Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

Ηλεκτρονικά οι εκλογές της ΕΠΟ

Ηλεκτρονικά οι εκλογές της ΕΠΟ

Ηλεκτρονικά θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ, όπως ενημερώθηκε η Ομοσπονδία από το υπουργείο πολιτικής...

Τουρισμός

Qantas: Κυκλοφορία διαβατηρίων υγείας αυτήν την εβδομάδα

Qantas: Κυκλοφορία διαβατηρίων υγείας αυτήν την εβδομάδα

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας, Qantas ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη χρήση εφαρμογών ψηφιακής κάρτας υγείας για...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.