Deal News Online

undefined

Σταϊκούρας: Προβλέπει «ρεκορ» για το επιτόκιο έκδοσης του 10ετούς

«Το επιτόκιο λογικά θα είναι χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη έκδοση 10ετούς ομολόγου έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια» εκτίμησε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, καθώς ακόμη δεν είχε διαθέσιμα όλα τα στοιχεία.

 

«Φαίνεται να επιτυγχάνονται και οι τρεις στόχοι της κυβέρνησης στο πεδίο της έκδοσης ομολόγου», επεσήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στο ύψος των προσφορών, το επιτόκιο και στην ποιότητα των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

 

Τα 2,7 δισ. ευρώ του προγράμματος SURE στην τόνωση της αγοράς εργασίας

 

Αναφέρθηκε στην έγκριση  2,7 δισ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμα SURE. «Θα αξιοποιηθούν για πρωτοβουλίες που έχουμε ήδη αναλάβει ή που θα αναλάβουμε» για την τόνωση της αγοράς εργασίας, επεσήμανε.

 

Για το πακέτο των μέτρων στήριξης επισήμανε ότι υπάρχει σχεδιασμός σε δύο επίπεδα το μακροπρόθεσμο και το βραχυπρόθεσμο για το διάστημα της υγειονομικής κρίσης της οποίας «την έκταση και την ένταση δεν ξέρουμε» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι κάθε εβδομάδα αλλάζουν τα δεδομένα.

 

Τι θα γίνει με τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ

 

Για το προσωρινό μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ είπε πως το αν θα επεκταθεί εξαρτάται από την έκταση της υγειονομικής κρίσης. Εξήγησε πως η συμφωνία σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο είναι πως μπορεί κάθε χώρα να δαπανήσει πόρους πάνω σε τέσσερις συγκεκριμένους άξονες όσο διαρκεί ο κορωνοϊός. Δηλαδή στους άξονες των δαπανών για τη δημόσια υγεία, για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, για την ενίσχυση των εργαζομένων και για την κοινωνική συνοχή.

 

«Όποια πρωτοβουλία αναλάβουμε θα πρέπει να έχει παροδικό χαρακτήρα και να συνδέεται με αυτούς τους πυλώνες» είπε. Ανάλογα λοιπόν με το πώς θα εξελιχθεί η κρίση και το πόσο θα διαρκέσει μπορεί να επεκταθεί κάποιο μέτρο, ανέφερε.

 

Για τις μόνιμες μειώσεις φόρων επισήμανε ο υπουργός ότι όταν κλείσει η παρένθεση της υγειονομικής κρίσης θα "επανέλθουμε στον σωστό δρόμο των μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών".

 

Οι 3 άξονες παρεμβάσεων της κυβέρνησης

 

Μίλησε για 3 άξονες παρεμβάσεων: μείωση φόρων, μόνιμα και παροδικά, αύξηση δαπανών "για να στηρίξουμε την κοινωνία" και δαπάνες για την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας. «Άρα έχουμε να κάνουμε με μία άσκηση που πρέπει να ισορροπήσουμε πολύ προσεκτικά στις τρεις αυτές προτεραιότητες και επιλογές της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού».

 

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως είναι έτοιμο το υπουργείο να συνδράμει  για την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Το α΄ εξάμηνο του 2021 θα έρθουν τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης

 

Για τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης επανέλαβε πως η χώρα προετοιμάζεται σοβαρά με στόχο τα πρώτα χρήματα να έρθουν περίπου το πρώτο εξάμηνο του 2021 αλλά «μέχρι τότε όμως καθίστε να δούμε και τις εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο», είπε.

 

Τι θα γίνει στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας

 

Επανέλαβε πως θα υπάρχει συζήτηση για το δημοσιονομικό πλαίσιο του 2021 στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας και η τάση θα είναι να υπάρχει δημοσιονομική χαλαρότητα. Είπε πως δεν θα υπάρχουν φωνές, ανάλογα με τις εξελίξεις στο πεδίο της  υγειονομικής κρίσης για να υπάρχει μία δημοσιονομική προσαρμογή. Πρόσθεσε ότι «σήμερα που μιλάμε δεν έχουμε ακόμα εκτίμηση για την ύφεση του δευτέρου τριμήνου του 2020» και γενικότερα «υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες μπροστά μας που κάνουν πολύ δύσκολη την άσκηση της κατάρτισης του Προϋπολογισμού". Ανέφερε πως "θέλουμε όσο είναι εφικτό να είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές στα μεγέθη τα οποία καταγράφουμε σε ένα κρατικό Προϋπολογισμό».


World Business

ΗΠΑ: Αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και δαπάνες τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και δαπάνες τον…

Ο Σεπτέμβριος επιφύλασσε αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα...

Media

ΕΡΑ: Μετάδοση ραδιοφωνικών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου

ΕΡΑ: Μετάδοση ραδιοφωνικών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου

Η Ελληνική Ραδιοφωνία σχεδιάζει να μεταδώσει μια σειρά από ραδιοφωνικές θεατρικές παραγωγές που θα έχουν...

Αθλητικά

Τένις: Ακύρωση όλων των αγώνων ως 31/12

Τένις: Ακύρωση όλων των αγώνων ως 31/12

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κρίσεων αποφάσισε...

Τεχνολογία

Netflix: Αύξηση τιμών συνδρομών στις ΗΠΑ

Netflix: Αύξηση τιμών συνδρομών στις ΗΠΑ

Η συνδρομητική πλατφόρμα Netflix ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως θα αυξήσει τις μηνιαίες χρεώσεις στις Ηνωμένες...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.