Deal News Online

undefined

Βρετανία: Νέα έκτακτα μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Σε νέους αυστηρότερους περιορισμούς στις κοινωνικές συναθροίσεις σε ολόκληρη την Αγγλία προχωρά ο Μπόρις Τζόνσον, σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο την απότομη αύξηση των λοιμώξεων από την Covid-19, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.

 

Από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των έξι ατόμων θα δηλώσει αύριο απόγευμα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Οι παραβάτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 100 λιρών στερλινών, το οποίο θα διπλασιάζεται σε κάθε επανάληψη της παράβασης φτάνοντας έως και τις 3.200 λίρες κατ' ανώτατο όριο.

 

Αυτό το νέο όριο θα ισχύει για συναθροίσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε ιδιωτικά καταλύματα, σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και χώρους όπως παμπ και εστιατόρια.

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βρετανία άρχισε να αυξάνεται ξανά τις τελευταίες ημέρες. Αν και τα τεστ διεξάγονται πιο εκτεταμένα και ο αριθμός των νοσηλευομένων – διαγνωσμένων με κορονοϊό, είναι πολύ χαμηλότερος από εκείνον κατά την περίοδο κορύφωσης της επιδημίας, οι υπουργοί φοβούνται ότι αυτή αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. «Πρέπει να δράσουμε τώρα για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού», θα πει ο Τζόνσον. «Έτσι απλοποιούμε και ενισχύουμε τους κανόνες για την κοινωνική επαφή - καθιστώντας τους πιο κατανοητούς και πιο εύκολο για την αστυνομία να τους επιβάλει».

 

Το προηγούμενο όριο στον αριθμό των ατόμων που μπορούσαν να συναθροίζονται ήταν 30.

 

Χθες καταγράφηκαν 2.460 ημερήσιες λοιμώξεις 2.948 τη Δευτέρα και 2.988 την Κυριακή - μια απότομη αύξηση από τα επίπεδα των περίπου 1.000 ημερήσιων λοιμώξεων τον Αύγουστο. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην υψηλή μετάδοση του ιού μεταξύ των νέων.

 

Οι νέοι κανόνες δεν θα ισχύουν για χώρους εργασίας ή σχολεία, και θα υπάρχουνεξαιρέσεις για γάμους, κηδείες και ορισμένα οργανωμένα ομαδικά αθλήματα. Η Σκοτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία ορίζουν τις δικές τους πολιτικές για περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

 

Περιορισμοί είχαν ήδη επιβληθεί σε τοπικό επίπεδο σε μέρη της χώρας για την καταπολέμηση εστιών της νόσου, με σκοπό την αποφυγή νέων απαγορεύσεων σε εθνικό επίπεδο, καταστροφικών για την οικονομία. Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα δυσκολέψουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να πειστεί ένα δύσπιστο μέρος της κοινωνίας ότι είναι ασφαλές να επιστρέψει στους χώρους εργασίας του. Παράλληλα αυτά αποτελούν ένα βήμα οπισθοχώρησης στην ανάκαμψη της Βρετανίας από μια πανδημία που προκάλεσε περισσότερους θανάτους (41.500 νεκρούς) και την μεγαλύτερη οικονομική ζημιά στη χώρα από ό,τι στους Ευρωπαίους εταίρους και μια εκτεταμένη κριτική στην ηγεσία του Τζόνσον.


World Business

ΗΠΑ: Αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και δαπάνες τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και δαπάνες τον…

Ο Σεπτέμβριος επιφύλασσε αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα...

Media

ΕΡΑ: Μετάδοση ραδιοφωνικών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου

ΕΡΑ: Μετάδοση ραδιοφωνικών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου

Η Ελληνική Ραδιοφωνία σχεδιάζει να μεταδώσει μια σειρά από ραδιοφωνικές θεατρικές παραγωγές που θα έχουν...

Αθλητικά

Τένις: Ακύρωση όλων των αγώνων ως 31/12

Τένις: Ακύρωση όλων των αγώνων ως 31/12

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κρίσεων αποφάσισε...

Τεχνολογία

Netflix: Αύξηση τιμών συνδρομών στις ΗΠΑ

Netflix: Αύξηση τιμών συνδρομών στις ΗΠΑ

Η συνδρομητική πλατφόρμα Netflix ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως θα αυξήσει τις μηνιαίες χρεώσεις στις Ηνωμένες...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.