Deal News Online

undefined

Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης νομοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες

Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε η τομεράχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την κύρωση των δύο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκαν τον Αύγουστο στη Βουλή βάζοντας στο επίκεντρο την οικονομική και εργασιακή πολιτική της κυβέρνησης.

 

Η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως «η ελληνική οικονομία είχε μπει σε τροχιά ύφεσης από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, πολύ πριν τον κορωνοϊό. Επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική των φορολογικών ελαφρύνσεων στα ανώτατα κλιμάκια της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, της σφοδρής επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών, είναι υφεσιακές πολιτικές». Κατηγόρησε τους υπουργούς της κυβέρνησης ότι «προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για το τραγικό 15,2% της ύφεσης του δεύτερου τριμήνου και να πουν ότι αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

 

Αναφερόμενη στις εργασιακές διατάξεις που εισάγονται στις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, είπε πως ο κ. Βρούτσης νομοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες. Σχολιάζοντας δε, την ομιλία του υπουργού, παρατήρησε σκωπτικά πως «το μόνο που δεν μας είπε, είναι πως οι εργαζόμενοι του χρωστάνε κιόλας και ότι τους κάνει χάρη που τους υποχρεώνει σε απλήρωτη υπερωρία για τον μισό χρόνο της καραντίνας και όχι για όλο». Ο υπουργός Εργασίας «προσβάλλει τους εργαζόμενους όταν ισχυρίζεται ότι είναι υπέρ τους η μείωση μισθών με το αποτυχημένο πρόγραμμα 'Συν-Εργασία', η μείωση του δώρου Χριστουγέννων, η παροχή δυνατότητας στον εργοδότη για περισσότερες και φθηνότερες υπερωρίες» τόνισε η κα Αχτσιόγλου και υπενθύμισε πως «ολόκληρο το καλοκαίρι, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν χωρίς ούτε ένα ευρώ εισόδημα και η κυβέρνηση δεν αναρωτήθηκε πώς επιβίωσαν».

 

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «βλέπει τους εργαζόμενους ως παθητικούς δέκτες παροχών, ως κάποιους που τα τρώνε από το κράτος, το οποίο πετάει λεφτά σε μία μαύρη τρύπα όταν υποστηρίζει τους μισθούς. Και δεν της περνάει από το μυαλό η σύνδεση που έχει η εργασία και οι μισθοί με την κατανάλωση, με την ενεργό ζήτηση και αυτά όλα με το ΑΕΠ» είπε και προειδοποίησε την κυβέρνηση πως «ο χρόνος των εντυπώσεων, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».


World Business

ΗΠΑ: Αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και δαπάνες τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και δαπάνες τον…

Ο Σεπτέμβριος επιφύλασσε αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα...

Media

ΕΡΑ: Μετάδοση ραδιοφωνικών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου

ΕΡΑ: Μετάδοση ραδιοφωνικών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου

Η Ελληνική Ραδιοφωνία σχεδιάζει να μεταδώσει μια σειρά από ραδιοφωνικές θεατρικές παραγωγές που θα έχουν...

Αθλητικά

Τένις: Ακύρωση όλων των αγώνων ως 31/12

Τένις: Ακύρωση όλων των αγώνων ως 31/12

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κρίσεων αποφάσισε...

Τεχνολογία

Netflix: Αύξηση τιμών συνδρομών στις ΗΠΑ

Netflix: Αύξηση τιμών συνδρομών στις ΗΠΑ

Η συνδρομητική πλατφόρμα Netflix ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως θα αυξήσει τις μηνιαίες χρεώσεις στις Ηνωμένες...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.