Deal News Online

undefined

"Θα παλέψω για τη χρεοκοπία της Ελλάδας" Προτεινόμενο

Κατηγορηματικός ήταν ο πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος νεοφιλελεύθερου κόμματος "Ελευθερία και Αλληλεγγύη", Ρίχαρντ Σούλικ, σε χρεοκοπία της Ελλάδας λέγοντας «θα πρέπει να αφήσουμε την ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα, να χρεοκοπήσει».

 

Ο κ. Σούλικ θεωρεί ότι μια κρίση χρέους δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται με νέα χρέη καθότι αυτό αποτελεί, κατά τη γνώμη του, την απειλή για το Ευρώ και ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της και ως εκ τούτου, το κόμμα του θα επιδιώξει με κάθε μέσο να αποτρέψει τη διεύρυνση του Μηχανισμού Στήριξης.

 

Ο σλοβάκος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως θα καταψηφίσει τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατά την αναμενόμενη για τον Οκτώβριο ψηφοφορία, μπλοκάροντας με αυτό τον τρόπο, την έγκρισή του από τη σλοβακική Βουλή, που αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίησή του από την Ευρωζώνη, αφού απαιτείται ομόφωνη έγκριση και από τις 17 χώρες της.

 

Ο ίδιος, απαντώντας στην ερώτηση εάν αυτό θα είχε σοβαρές συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχυρίστηκε πως αυτά δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και ανέφερε ως παράδειγμα ότι η σχεδόν χρεοκοπία της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ δεν σήμανε το τέλος του δολαρίου, όπως και η χρεοκοπία πόλεων ενός κράτους δεν σημαίνει την κατάρρευσή του.

 

Συμπλήρωσε επίσης πως μια χρεοκοπία θα προκαλούσε απώλειες για τις τράπεζες που δεν θα πρέπει να τις πληρώσουν οι πολίτες, οι τράπεζες έχουν εκτεθεί με δραστηριοποίησή τους εκεί, «είχαν κέρδη γιατί να μην έχουν τώρα και ζημιές», ο ίδιος και το κόμμα του έχουν εκλεγεί από το λαό για να προστατεύσουν τα χρήματα των Σλοβάκων, η πλειοψηφία των οποίων απορρίπτει το Μηχανισμό Στήριξης του Ευρώ.

 

Στο μεταξύ, η γνωστή για τον λαϊκισμό της, μεγαλύτερη αυστριακή εφημερίδα "Κρόνεν Τσάιτουνγκ", η οποία συστηματικά εδώ και πολλούς μήνες καλλιεργεί ένα έντονο ανθελληνικό κλίμα, δημοσιεύει σήμερα τα αποτελέσματα δημοσκόπησής της στην οποία ένα 93 % των 3.000 ερωτηθέντων Αυστριακών, φέρεται να θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και μόλις ένα 5 % να τάσσεται υπέρ της παραμονής της.


protoselida

World Business

Bombardier: «Τσεκούρι» σε 2.500 θέσεις εργασίας

Bombardier: «Τσεκούρι» σε 2.500 θέσεις εργασίας

Την περικοπή του εργατικού δυναμικού της μονάδας κατά  κατά 2.500 υπαλλήλους, καθώς η πανδημία πλήττει...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot Τζηνόπουλος παραδίδει τα πρώτα e-208 στην Κοζάνη

Η Peugeot Τζηνόπουλος παραδίδει τα πρώτα e-208 στην…

Η PEUGEOT Τζημόπουλος εγκαινιάζει την ηλεκτροκίνηση στην πόλη της Κοζάνης, παραδίδοντας τα πρώτα e-208 στην...

Τεχνολογία

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social media

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social…

Το 90,6% των αναρτήσεων που χαρακτηρίζονται ως διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία Covid-19 παρέμεινε...

Περιβάλλον

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν έντονα και φέτος φθάνοντας σε επίπεδα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.