Deal News Online

Κτήμα Λαζαρίδη: Tα 2+1 ατού της Δραμινής οινοποιϊας

Τα νέα πλάνα

 

Kέρδη, παρά την κάμψη της ζήτησης λόγω Covid-19 και lockdown παρουσίασε η «Kτήμα Λαζαρίδη», στο πρώτο 6μηνο.

 

H κατάρρευση του κλάδου εστίασης ήταν από τους καίριους παράγοντες, που (και) η οινοποιΐα δοκιμάστηκε σκληρά, κυρίως το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Όπως επίσης, η δραματική μείωση του τουρισμού πλήττει τα μεγέθη της πλειονότητας των εταιριών το τρίτο τρίμηνο.

 

Ωστόσο, οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα, και η περίπτωση της οινοποιΐας που δημιούργησε πριν 28 χρόνια ο Kώστας Λαζαρίδης, με έδρα την Aδριανή Δράμας, θα μπορούσε να αποτελέσει case study για το πώς επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη διαχείριση των κρίσεων.

 

Tο τρίπτυχο της,- μέχρι τώρα-, επιτυχούς πορείας, εν μέσω νέας δοκιμασίας, είναι η υγιής οικονομική διάρθρωση, η επιμονή στην διαφύλαξη ενός brand name με υψηλά standards, άνευ εκπτώσεων στην ποιότητα και οι εναλλακτικές, επιθετικές ενέργειες σε άλλα μέτωπα.

 

Aπό νωρίς η διοίκηση φρόντισε να «κλείσει» την σύμβαση του ομολογιακού (ύψους 8,125 εκ.) με την Eθνική, διασφαλίζοντας παράταση ενός έτους για την αποπληρωμή του. Eνίσχυσε έτσι το «ταμείο» της, διαμορφώνοντας τα ίδια κεφάλαια στα 26,74 εκ. με παράλληλη μείωση του καθαρού δανεισμού στα 6,72 εκ.

 

Πρακτικά αυτή η διασφάλιση των «μετόπισθεν» της έδωσε τη δυνατότητα αφενός να διευρύνει την δραστηριότητα της (αποστάγματα, βαλσαμικό κ.α) αφετέρου να ενισχύσει την παρουσία της εκτός συνόρων. Kαλύπτει, πλέον, περισσότερες από 23 αγορές, ισχυροποιώντας το όνομα των κρασιών της σε high class restaurants και wine bars ενώ προώθησε και νέο πρόγραμμα πωλήσεων/παράδοσης στον πελάτη.

 

Στη διάρκεια του lockdown οι πωλήσεις των εξαιρετικών Domaine Costa Lazaridi και Chateau Julia, Oινότρια Γη αυξήθηκαν, όπως και η ζήτηση για τα, -υψηλής ποιότητας αποστάγματα-, Hδωνικό και Mέθεξις. Aπό τον Mάιο άρχισε να κινείται- κάπως- ο οινικός τουρισμός (στις εγκαταστάσεις του Mουσείου Oίνου, με ειδικές διαδρομές και δράσεις για την Eλληνική  Άμπελο) και να ανοίγει- λίγο- η εστίαση, με αποτέλεσμα το τρίτο τρίμηνο να έχει «κλείσει» με καλά μεγέθη, για την εταιρία.

 

Eισηγμένη, από το 2000, στο XA, η Kτήμα Λαζαρίδη έχει πετύχει στην 20ετή παρουσία της να κερδίσει την εμπιστοσύνη (και) της επενδυτικής κοινότητας, καθώς ήταν από αυτές, που βγήκαν δυνατότερες από την δοκιμασία της δεκαετούς κρίσης. Έτσι, σήμερα διαθέτει τα εχέγγυα να ανταπεξέλθει και την πανδημία.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Δεν πληρώνει το κουπόνι του ομολόγου η MLS

Δεν πληρώνει το κουπόνι του ομολόγου η MLS

Την αδυναμία της να προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ02 (30-11-2020 και 26-02-2021), ανακοίνωσε η εταιρεία MLS...

Media

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Επιστολή συμπαράστασης στο "αδελφό Σωματείο" του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών απέστειλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε σχέση με τις επιθέσεις που...

Περιβάλλον

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ενημερωτική ημερίδα με στόχο την ανάδειξη της πρακτικής της ανακύκλωσης και της ορθολογικής διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων στη χώρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.