Κόσμος

Κατεχόμενα: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ερσίν Τατάρ

Τα καθήκοντα του αναλαμβάνει σήμερα, Παρασκευή (23/10) και επίσημα ο νέος ηγέτης των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ, ενώ σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα θα πραγματοποιηθεί ειδική «τελετή ορκωμοσίας».

 

Σε αυτήν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από τα κατεχόμενα και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναμένεται να παραστεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, προκειμένου να συγχαρεί τον κ.Τατάρ, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις Τουρκίας - ψευδοκράτους και για περιφερειακά ζητήματα.

 

Η τελετή θα είναι κλειστή για το κοινό και τα ΜΜΕ.

 

Τατάρ για Κυπριακό: Να συζητηθούν κι άλλα μοντέλα εκτός από την ομοσπονδία

 

Να συζητηθούν και άλλα μοντέλα λύσης εκτός από την ομοσπονδία, δήλωσε προ λίγων ημερών για το Κυπριακό ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, σημειώνοντας: «Υπάρχουν δυσκολίες σε σχέση με το σημείο που είχαν φτάσει τα πράγματα στο Κραν Μοντάνα και πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει από τότε».

 

«Δεν γίνεται να συζητείται μόνο η ομοσπονδία, πρέπει να έρθουν στο τραπέζι και εναλλακτικές. Εδώ και 50 χρόνια συνομιλιών, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να παρακαθίσουμε σε συνομιλίες με όρους και προϋποθέσεις» είπε σε σε συνέντευξή στη Haber Kibris ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων.

Ο κ. Τατάρ απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την εκλογική διαδικασία, τους συνυποψηφίους του, αλλά και τη σχέση του με την Τουρκία λέγοντας ότι θα γίνει ο άνθρωπος μεταξύ της λεγόμενης «κυβέρνησης» των κατεχομένων και της τουρκικής πλευράς.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή