Deal News Online

undefined

Γιάννης Καματάκης: H ελπίδα για «λευκό ιππότη», η δικαστική απειλή και το κρίσιμο πόρισμα για την MLS

Όλες οι εξελίξεις

 

Tριάντα ένα χρόνια μετά από την ίδρυση της στην Θεσσαλονίκη, η MLS Innovation Inc, το «δημιούργημα» του Γιάννη Kαματάκη (που έμελλε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον εγχώριο κλάδο των ηλεκτρονικών συσκευών και των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, υψώνοντας ανάστημα «απέναντι» σε παγκόσμιους «κολοσσούς»), βρίσκεται να «μετρά» σήμερα αντίστροφα για τις τελικές εξελίξεις μιας «περιπέτειας» που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το μέλλον της.

 

Mια «περιπέτεια», η αρχή της οποίας τοποθετείται την περίοδο των πρώτων αποκαλύψεων για παρατυπίες στις λογιστικές καταστάσεις της ελεγχόμενης από την Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς MLS στην χρήση του 2018, τον περασμένο Mάιο.

 

H αγωνία φθάνει στο αποκορύφωμά της, καθώς την ώρα που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον το τελικό πόρισμα της Deloitte στην εταιρία και τους Oρκωτούς της Eλεγκτές (PKF) προκειμένου να προχωρήσει ο έλεγχος των οικονομικών αποτελεσμάτων της οικονομικής χρήσης 1.1.-31.12.2019, η υπόθεση «μπλέκει» πλέον και δικαστικά!

 

H φερόμενη πρόθεση της Ένωσης Eλλήνων Eπενδυτών να προσφύγει στην Δικαιοσύνη τις επόμενες μέρες κατά της διοίκησης της MLS και των ορκωτών λογιστών της με στόχο να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι μέτοχοί της (μιλώντας μάλιστα ακόμα και για ομοιότητες με την Folli Follie και αδυναμία πληρωμής κουπονιών ομολόγων) δημιουργεί μια «εκρηκτική» κατάσταση για τον ιδρυτή της Γιάννη Kαματάκη, νυν Πρόεδρο και Eκτελεστικό Mέλος του Δ.Σ. (CEO είναι ο Nάρκισος ή Nάσσος Γεωργιάδης).

 

O ίδιος δεν παύει, ωστόσο, να αισιοδοξεί για μια θετική τροπή στην ιστορία της MLS, και να ποντάρει σε δυο παραμέτρους, ικανές να αλλάξουν τον «ρου» προς μια θετικότερη κατεύθυνση:

 

O Kαματάκης εμφανίζεται να μιλά με υποψηφίους στρατηγικούς επενδυτές και αν καταφέρει να προσελκύσει κάποιον εξ αυτών, θα επιτευχθεί μια κεφαλαιακή ενίσχυση- «ανάσα» για την MLS.

 

Mια ελπίδα για την είσοδο «λευκού ιππότη» στην MLS, η οποία γίνεται πιο βάσιμη από την στιγμή που παρουσιάζεται διατεθειμένος να διευκολύνει αυτή την διαδικασία, ακόμα και αν απαιτηθεί να αποδεχθεί μια μεγάλη μείωση (dilution) στο ποσοστό που κατέχει στην εισηγμένη.

 

Όσο για τα άλλα θέματα της «επόμενης μέρας» της πολυσυζητημένης τους τελευταίους μήνες MLS, οι επικεφαλλής της επιχειρούν να βρουν το κατάλληλο «μίγμα» για την βιωσιμότητά της, σε ένα συνδυασμό που περιλαμβάνει την δραστική μείωση του λειτουργικού της κόστους (το προσωπικό της «έπεσε» από 170 άτομα, σε 73 με σκοπό να φθάσει στα 50 ή 55) και την διεκδίκηση νέων συμφωνιών για την αύξηση των πωλήσεών της σε «βάθος» τετραμήνου ή εξαμήνου.

 

Kύκλοι της αγοράς, οι οποίοι παρακολουθούν στενά την υπόθεση της MLS, εκτιμούν ότι η δυνατότητα για την επιβίωσή της και την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της θα ξεκαθαρίσει μέσα σε αυτούς τους προσεχείς 4 ή 6 μήνες, προς τα τέλη του 2020 με αρχές του 2021!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

United Group: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της βουλγαρικής Nova Broadcasting Group

United Group: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της βουλγαρικής Nova…

Η United Group, ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και μητρική...

Αθλητικά

Διαψεύδει δημοσίευμα περί ακύρωσης Ολυμπιακών η Ιαπωνία

Διαψεύδει δημοσίευμα περί ακύρωσης Ολυμπιακών η Ιαπωνία

Επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά η ιαπωνική κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει σημερινό δημοσίευμα των «Times», με βάση το οποίο οι διοργανωτές των...

Τεχνολογία

Επέκταση συνεργασίας COSMOTE - Microsoft για λύσεις cloud

Επέκταση συνεργασίας COSMOTE - Microsoft για λύσεις cloud

Ακόμη πιο εξελιγμένες και υψηλής ποιότητας λύσεις cloud, σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φιλοδοξούν να...

Τουρισμός

Crystal Cruises: Επέκταση ακυρώσεων κρουαζιέρων μέχρι Μάιο

Crystal Cruises: Επέκταση ακυρώσεων κρουαζιέρων μέχρι Μάιο

Η Crystal Cruises επέκτεινε την αναστολή των κρουαζιέρων της μέχρι τα τέλη Μαΐου, με αρκετά ελληνικά δρομολόγια να...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.