Τεχνολογία

Apple: Κλείνει 17/20 γαλλικά καταστήματα λόγω Covid-19

Στο προσωρινό κλείσιμο 17 εκ των 20 γαλλικών καταστημάτων προχωρά από σήμερα η Apple Inc., καθώς η ευρωπαϊκή χώρα εισέρχεται σε μία νέα περίοδο lockdown διάρκειας ενός μηνός μετά την έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό.

 

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας, τα καταστήματα της Apple, Opéra (Παρίσι), Les Quatre Temps (Πιτό) και Rosny 2 (Ρονί-σου-Μπουά) θα παραμείνουν ανοιχτά. Πρόκειται για τα τρία καταστήματα που λειτουργούν με τη νέα μορφή "Express" της εταιρείας.

 

Τα καταστήματα "Express" της Apple έχουν έναν τοίχο μπροστά από το κύριο κατάστημα, με του πωλητές να προστατεύονται από πλεξιγκλάς, ενώ υπάρχουν γύρω τους και μερικά ράφια με αξεσουάρ. Οι πελάτες κλείνουν ραντεβού για να παραλάβουν τις παραγγελίες που πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να εκτελούνται ταχύτερα οι συναλλαγές.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής λιανικής της εταιρείας στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα, η Apple επεκτείνει τη μορφή "Express" αυτό το μήνα με την ελπίδα ότι θα εξακολουθήσει να μπορεί να εξυπηρετεί πελάτες σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ πληροί τα δικά της πρότυπα υγείας και ασφάλειας για υπαλλήλους και πελάτες,.

 

Σημειώνεται ότι τα 15 καταστήματα της Apple στη Γερμανία θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ ο τεχνολογικός κολοσσός δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό των εξελίξεων.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή