Deal News Online

undefined

"Ανεύθυνα και γελοία τα περί χρεοκοπίας" Προτεινόμενο

Στην κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί επικείμενης παύσης πληρωμών ή χρεοκοπίας, τα οποία και χαρακτήρισε «ανεύθυνα και γελοία» προχώρησε ο υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η αναβολή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δεν οφείλεται σε κάποιο έκτακτο οικονομικό γεγονός.

 

«Κάθε σαββατοκύριακο η Ελλάδα και δυστυχώς και η Ευρωζώνη, υφίσταται αυτήν την οργανωμένη επίθεση του σπεκουλαδόρικου τμήματος των διεθνών αγορών», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος.

 

Ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η κατάσταση «είναι σοβαρή» υπό την έννοια, όπως είπε, ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις και γι' αυτό ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερική.

 

Η παραμονή του στην Αθήνα, πρόσθεσε, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός κίνδυνος ή έκτακτο οικονομικό γεγονός αλλά «στο ότι είναι τώρα η στιγμή να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες, πολιτικές, νομοθετικές, οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση, που δεν την αφήνει να δει καθαρά τον ορίζοντα της».

 

Επισήμανε ακόμη ότι τα πολιτικά κόμματα και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν προορίζεται για εσωτερική χρήση, αλλά όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα για την δήθεν αδυναμία της χώρας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, επιτρέποντας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης να τα αναπαράγουν και να τα διογκώνουν.

 

«Η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν είναι το κεντρικό και μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης και της διεθνούς οικονομίας», επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας είναι η σταθερότητα και η «πολλαπλή εγγύηση» της ευστάθειας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών , εστίασε παράλληλα στην «τεράστια» προσπάθεια που καταβάλλεται για να μειωθεί το πρωτογενές της έλλειμμα και για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την έξοδο σε πρωτογενή πλεονάσματα από τις αρχές του 2012.

 

«Δεν γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Σόιμπλε και δεν μπορώ να τις σχολιάσω. Μπορώ να επαναλάβω τις θέσεις της χώρας που παρουσίασα και στο Eurogroup», ανέφερε σχετικά ο κ. Βενιζέλος.

 

Υπογράμμισε παράλληλα ότι για την εφαρμογή και την απόδοση αυτών των μέτρων, «όχι μόνον η κυβέρνηση, αλλά όλος ο τόπος καταβάλλει και κυρίως πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια».


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αθλητικά

Nova: Κάθε σκέψη αναδιάρθρωσης σημαίνει «πανδημία» στο ποδόσφαιρο

Nova: Κάθε σκέψη αναδιάρθρωσης σημαίνει «πανδημία» στο ποδόσφαιρο

Στελέχη της Nova σχολιάζοντας νεότερες απόψεις και προτάσεις διαφόρων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναφορικά με...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράση καθαρισμού – εξωραϊσμού του ΣΕΦ

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράση καθαρισμού – εξωραϊσμού του ΣΕΦ

Οι διοικήσεις του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.