Deal News Online

undefined

Τσίπρας: Η κυβέρνηση στηρίζει μόνο funds και τραπεζίτες Προτεινόμενο

Η δευτερολογία του στη Βουλή

 

«Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει δει ουσιαστική στήριξη για να ξεπεράσει αυτήν την μπόρα. Οι μόνοι που βλέπουν ουσιαστική στήριξη είναι τα funds και οι τραπεζίτες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας καταλογίζοντας στον πρωθυπουργός «δυσανεξία στην κριτική» και ύφος "γυμνασιάρχη".

 

Παράλληλα τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάακης απευθύνθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους με «σκληρά επιχειρήματα και χαρακτηρισμούς».

 

«Θα περίμενε κανείς να έχετε συναισθανθεί πού βρισκόμαστε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν συγκεκριμένες και εποικοδομητικές προτάσεις. «Μόνο εσείς εμφανίζεστε αυτάρεσκα να υπερηφανεύεστε ότι όλα τα έχετε κάνει καλά και να αντιπολιτεύεστε την αντιπολίτευση», προσέθεσε και επανέλαβε το αίτημα για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών προκειμένου να "σωθεί ό,τι σώζεται", κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επικεντρώθηκε σε "ευφυολογήματα" και όχι στο τι θα κάνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

«Ήρθατε πάλι στη δευτερολογία σας να επαναφέρετε τα στοιχεία της στατιστικής και να μας πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι; Είναι λίγοι δηλαδή οι πάνω από 40 που πεθαίνουν κάθε μέρα στη χώρα μας; Να πάτε στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν ανθρώπους τους να τους πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

 

Για το Πολυτεχνείο

 

Σχετικά μάλιστα με την επισήμανση του πρωθυπουργού ότι στο Πολυτεχνείο βρίσκονταν άτομα απ΄όλες τις παρατάξεις, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν έρχεται να το αμφισβητήσει κανένας αυτό» και ότι αυτά «έχουν λυθεί προ πολλού». Ωστόσο, υπογράμμισε πως η τωρινή κυβέρνηση είναι η μοναδική που επέβαλε «απαγόρευση συγκεντρώσεων» και ότι «τίθεται σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας», αφού δεν υπάρχει τρόπος να εκφράσει ο κόσμος τα πολιτικά μηνύματά του, ακόμα και εν μέσω καραντίνας.

 

Επίσης, απαντώντας στην κριτική του πρωθυπουργού ότι "μοίρασε την ομιλία" του προτού ακούσει την πρωτολογία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε ότι ήταν από τις φορές που δεν χρησιμοποίησε καν το σχέδιο ομιλίας του, ενώ κατήγγειλε πως το Μαξίμου στέλνει "φιρμάνι" στα μέσα ενημέρωσης της επιρροής του, αναφερόμενος σε πρόσφατο περιστατικό. «Αυτή είναι η αντίληψή σας για τη δημοκρατία, για την ενημέρωση των πολιτών», σημείωσε.

 

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο lockdown, τονίζοντας ότι το θέμα δεν είναι εάν είναι υπέρ ή κατά τώρα, όπως τον ρώτησε ο πρωθυπουργός, αλλά "γιατί φτάσαμε ως εδώ", ενώ σχολίασε πως η κυβέρνηση «κάθε μέρα φέρνει ένα επιπλέον μέτρο και αναιρεί τα προηγούμενα» ενώ τώρα φαίνεται πως συζητά ακόμα και μέτρα «στρατιωτικού τύπου».

 

Τα δημόσια νοσοκομεία της Β. Ελλάδας έχουν "οριακή πληρότητα 100%"

 

«Μόνο με την καταστολή δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση. Χρειάζεται και πρόληψη», διαμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση που επικρατεί στη Β. Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία της Β. Ελλάδας έχουν "οριακή πληρότητα 100%", τα ιδιωτικά είναι "άνετα" και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για μη αξιοποίησή τους με συμφέροντα τρόπο για το δημόσιο, επαναφέροντας το ζήτημα των διπλάσιων ημερήσιων νοσηλίων.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε την κριτική του για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ, κυρίως όσον αφορά τη στελέχωση των ΜΕΘ και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σημειώνοντας πως «η απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης είναι ότι ενώ όλη η αντιπολίτευση μιλούσε για ελλείψεις προσωπικού, μόλις προχτές ανακοίνωσε την πρόσληψη 300 ενταντικολόγων».

 

«Έχετε διαρκή μονομέρεια απέναντι στον ιδιωτικό τομέα και διαρκή παραμέληση των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επέκρινε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για μόνιμες προσλήψεις στο στρατό, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλούσε για "πόλεμο" στα νοσοκομεία.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στον πρωθυπουργό για «ιδεολογική εμμονή» στις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού προκειμένου να «δίνονται οι υπηρεσίες σε ιδιώτες», ενώ όπως είπε, η ίδια αντίληψη επικρατεί και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής λοιμωξιολόγων

 

Αναφορικά, δε, με το ζήτημα του ρόλου της επιστημονικής κοινότητας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "κρύβεται" πίσω από ορισμένους επιστήμονες και ζήτησε τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να φανεί αν ήταν σύμφωνη με τον τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός, την αύξηση της πληρότητας των πλοίων, τα ΜΜΜ, το άνοιγμα των σχολείων με αύξηση του αριθμού των μαθητών, αλλά και το άνοιγμα των γηπέδων, την ώρα που αυξάνονταν σημαντικά τα κρούσματα, τη μη λήψη μέτρων σε κλειστές δομές και γηροκομεία. «Θέλετε να τους επιρρίπτετε τις ευθύνες των δικών σας πολιτικών αποφάσεων», υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

 

Συγχρόνως, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε "συγκλονιστική" την προσωπική εμπειρία που κατέθεσε η Φ. Γεννηματά σχετικά με τη μη ύπαρξη πρωτοκόλλου σε περίπτωση που ένας μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό, ενώ υποστήριξε και το ζήτημα που έθεσε ο Γ. Βαρουφάκης για την "ταξικότητα" στα σχολεία καθώς, όπως είπε, δεν έχουν όλες οι οικογένειες τη δυνατότητα να έχουν 2, 3, 4 υπολογιστές.

 

Μέτρα ενίσχυσης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει για το μήνα των Χριστουγέννων «σε μία εισοδηματική ενίσχυση- ανάσα για την ελληνική κοινωνία που στενάζει», υλοποιώντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που παρέχει 400 ευρώ στο πρώτο ενήλικο μέλος, 200 ευρώ στο δεύτερο και 100 ευρώ στο κάθε παιδί. «Θα ωφεληθούν 1,9 εκατ. νοικοκυριά και συνολικά 4 εκατ. άνθρωποι». Επιπλέον, πρότεινε να αναλάβει το κράτος το δώρο Χριστουγέννων για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.

 

«Αντιληφθείτε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είναι ο δικός σας ο κόσμος. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι πράγματι εξαρτημένη από μισθό που δεν έχει, είναι άνεργοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν, είναι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους, είναι αυτοαπασχολούμενοι, είναι άνθρωποι στο χώρο του πολιτισμού. Στενάζουν και σεις διαρκώς θριαμβολογείτε ότι τα κάνατε όλα καλά», είπε.


World Business

Λουκέτο σε 82 υποκαταστήματα στη Βρετανία βάζει η HSBC

Λουκέτο σε 82 υποκαταστήματα στη Βρετανία βάζει η…

Το κλείσιμο 82 υποκαταστημάτων της στη Βρετανία εντός του τρέχοντος έτους αποφάσισε η τράπεζα HSBC,...

Media

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου…

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας επιβεβαίωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί,...

Αθλητικά

Αυγενάκης: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Αυγενάκης: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Στην απόφαση να αναστείλει τη χρηματοδότηση στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας και να προαναγγείλει σαρωτικούς ελέγχους...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.