Deal News Online

undefined

Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα στη Βουλή η διάταξη για τις επιταγές Προτεινόμενο

Επανέρχεται η ρύθμιση για την αδικαιολόγητη αύξηση των τιμών

 

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου που έρχεται στη Βουλή τη Δευτέρα θα ενταχθεί η ρύθμιση σχετικά με τις επιταγές, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι θα φέρει επίσης τη Δευτέρα το υπουργείο του τροπολογία για το θέμα της αδικαιολόγητης αύξησης των τιμών που παρατηρήθηκε σε ορισμένα σούπερ μάρκετ.

 

Την ανακοίνωση έκανε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε ο υπουργός πρόκειται για τη ρύθμιση που είχε αποφασιστεί και τον περασμένο Μάρτιο.

 

Στο νομοσχέδιο για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου η διάταξη για τις επιταγές

 

Για τη ρύθμιση σχετικά με τις επιταγές ο υπουργός γνωστοποίησε ότι: «Τη Δευτέρα, στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου θα έχουμε και τη διάταξη για τις επιταγές που είναι κάτι που αφορά πάρα πολύ κόσμο. Όλες οι επιταγές των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 θα πάρουν 75 μέρες παράταση. Όλες οι επιταγές των επιχειρήσεων που έχουν μείωση τζίρου άνω του 50% θα πάρουν 75 μέρες παράταση. Όσοι κάτοχοι επιταγών που πρέπει να τις εισπράξουν έχουν άνω του 20% του τζίρου τους ανείσπρακτες επιταγές που είναι προστατευμένες λόγω των κρατικών μέτρων, αυτοί αυτομάτως θα λαμβάνουν, παρότι λειτουργεί η επιχείρησή τους, αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι τον Απρίλιο».

 

Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει πότε θα τελειώσει το lockdown

 

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα ο υπουργός σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων είπε: «Το πότε θα τελειώσει ακριβώς το lockdown κανείς μας δεν μπορεί να το πει σήμερα μετά βεβαιότητος διότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας. Εάν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με πειθαρχία και αρχίσει η πανδημία να υποχωρεί, αυξάνονται οι πιθανότητες να αρθεί έστω και μερικώς. Έχουμε πει από την αρχή ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

 

Για την εξέλιξη της πανδημίας ανέφερε: «Έχουμε πλέον ένα παγκόσμιο φυσικό φαινόμενο που έρχεται με πρωτοφανή ένταση. Είναι  σαν να βρισκόμαστε σε μία θύελλα. Έχουμε λάβει μέτρα και ξεκινούμε την καραντίνα ευρισκόμενοι ακόμα σε σχετικά χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων απ' ότι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ο κυριότερος λόγος που πήραμε αυτά τα μέτρα, είναι  για να μη φτάσουμε στο σημείο να έχουμε τις εικόνες που βλέπουμε στο εξωτερικό στην Ελλάδα. Η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας έχει έρθει με πάρα πολύ μεγάλη ένταση, κυρίως στην Ευρώπη, αλλά και στη Βόρεια Αμερική».

 

Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας ότι «ο πρωθυπουργός είπε χθες μία αυτονόητη αλήθεια που είχα πει και εγώ προχθές. Προφανώς όλες οι προβλέψεις για την ταχύτητα εξαπλώσεως του δεύτερου κύματος παγκοσμίως και των επιστημόνων και των πολιτικών έπεσαν έξω. Δεν είναι  κάτι που έγινε στην Ελλάδα. Είναι  κάτι που γίνεται στον πλανήτη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν λέμε κάτι απολύτως αυτονόητο, προκαλεί τόσο μεγάλη συζήτηση».

 

Όλες οι ΜΕΘ είναι  έτοιμες και λειτουργικές

 

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι: «Όλες οι ΜΕΘ είναι  έτοιμες και λειτουργικές. Οι μισές είναι  άδειες. Αναφορικά με τους γιατρούς του νοσοκομείου «Σωτηρία», υπάρχουν τα εξής στοιχεία: Το 2015, όταν δηλαδή ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ,  το «Σωτηρία» είχε 170 γιατρούς. Το 2019 όταν έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ στο «Σωτηρία» είχαν μείνει 98 γιατροί και σήμερα μετά τις προσλήψεις του κ. Κικίλια, οι γιατροί είναι  140. Αυτά δεν τα είπε η Νέα Δημοκρατία. Αυτά τα είπε η διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Είναι  διπλάσιοι ακριβώς από την εποχή που έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί επί Τσίπρα, δυστυχώς, κατέρρευσε το «Σωτηρία», όπως αποδεικνύεται από τα νούμερα».

 

Αντέχει η οικονομία μία πιο παρατεταμένη αναγκαστική καραντίνα

 

«Είμαστε σήμερα ως κράτος πανέτοιμοι να αντέξουμε και μία πιο παρατεταμένη αναγκαστική καραντίνα και να διατηρήσουμε ζωντανή την οικονομία» υπογράμμισε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτημα, για το αν αντέχει η οικονομία.

 

Συγκεκριμένα είπε: «Ο λόγος που έχουμε τόσο χαμηλά επιτόκια και ο λόγος που έχουμε βγει με τόσο μεγάλη επιτυχία αρκετές φορές στις αγορές και θα ξαναβγούμε αν χρειαστεί, είναι ότι οι αγορές διαπίστωσαν πως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και στην υγεία και στην οικονομία ήταν συνετά και αρκετά σοβαρά για να ελέγξουν την πανδημία από τη μία και να κρατήσουν ζωντανή την οικονομία από την άλλη. Εάν θεωρούσαν οι αγορές ότι αυτά που κάνουμε είναι λάθος, τώρα δεν θα είχαμε 0,8% επιτόκιο, θα είχαμε 8%. Με τη λελογισμένη χρήση των δημόσιων οικονομικών που μας έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός είμαστε σήμερα ως κράτος πανέτοιμοι να αντέξουμε και μία πιο παρατεταμένη αναγκαστική καραντίνα και να διατηρήσουμε ζωντανή την οικονομία».

 

Όταν είσαι σε καθεστώς καραντίνας δεν έχεις ελεύθερη αγορά, έχεις ρυθμισμένη

 

Τέλος σχετικά με την αύξηση των τιμών στα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Τη Δευτέρα θα φέρουμε τροπολογία για το θέμα της αδικαιολόγητης αύξησης των τιμών που παρατηρήθηκε σε ορισμένα σούπερ μάρκετ. Είμαι υπέρ της ελευθέρας αγοράς αλλά όταν είσαι σε καθεστώς καραντίνας δεν έχεις ελεύθερη αγορά, έχεις ρυθμισμένη αγορά. Θα επαναφέρουμε τη ρύθμιση που είχαμε φέρει, τον περασμένο Μάρτιο, και όποιος έχει κάνει παράλογη αύξηση πάνω από αυτό που θα επιτρέψουμε, θα λάβει τεράστιο πρόστιμο. Καλώ τους επικεφαλής που το έκαναν να μην το συνεχίσουν».


Media

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου…

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας επιβεβαίωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί,...

Αθλητικά

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανέστειλε τη δωρεά στην ΕΙΟ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανέστειλε τη δωρεά στην…

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναστέλλει τη δωρεά του προς την Ελληνική Ιστιοπλϊκή Ομοσπονδία για την...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.