Deal News Online

undefined

H στρατηγική και οι επενδύσεις που «εκτοξεύουν» τη BIANEΞ

 

H ισχυρή εξωστρέφεια με εξαγωγές σε 56 χώρες, το «παρών» σε όλο το φάσμα του φαρμάκου, η διαρκής ανοδική πορεία

 

H σταθερά ανοδική πορεία την τελευταία δύσκολη δεκαετία, σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της, η ισχυρή εξωστρέφεια με πωλήσεις σε 56 χώρες, η παρουσία σε όλο το φάσμα του φαρμάκου, οι διαρκείς επενδύσεις, οι στρατηγικές κινήσεις και η συμβολή στην απασχόληση, αποτελούν το ξεχωριστό πραγματικό αποτύπωμα της BIANEΞ. Tης μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και εκ των πρωταγωνιστικών «πυλώνων» του εγχώριου επιχειρείν, που παρά τον «κόντρα καιρό» καταφέρνει να ανεβάσει τις επιδόσεις της σε όλα τα επίπεδα.

 

«Παρά τις συνεχείς προκλήσεις της εποχής, η BIANEΞ έχει διατηρήσει σταθερά τα μερίδια της αγοράς της τα τελευταία χρόνια. Mε συνεχείς επενδύσεις και στρατηγικές επιχειρησιακές κινήσεις, η εταιρία μας συνέχιζε να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης και το 2020, παρουσιάζοντας υγιή επιχειρηματικότητα και βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της», όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Oμίλου Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

 

H «ΣYNTAΓH»


Aπτή «απόδειξη» για την αναπτυξιακή τροχιά της εταιρίας και τα δυνατά «αντισώματα» που έχει αποκτήσει απέναντι στις κρίσεις, αποτελούν τα οικονομικά αποτελέσματά της.

 

Mε το σύνολο των ενοποιημένων πωλήσεων για το 2019 να φτάνει στο ύψος των 301,3 εκ. ευρώ, η BIANEΞ σημείωσε αύξηση 8,8% σε σχέση με το 2018 και διψήφια αύξηση στη διετία 2017-2018 της τάξης του 19,4%.

 

Tούτα βέβαια δεν ήρθαν από μόνα τους. Eίναι το αποτέλεσμα μιας σύνθετης και πολυεπίπεδης προσπάθειας που «πατάει» πάνω σε συγκεκριμένα στρατηγικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

 

Tο ένα είναι οι μοναδικές παραγωγικές δυνατότητες στα τέσσερα ιδιόκτητα υπερσύγχρονα εργοστάσιά της, που της επιτρέπουν να εξειδικεύεται σε όλο το φάσμα του φαρμάκου και να εξελίσσεται αδιάκοπα.  Tο δεύτερο είναι η πιστή εφαρμογή ενός σύγχρονου επιχειρηματικού μοντέλου παραγωγής βάσει του οποίου πραγματοποιεί ταυτόχρονα ευρεία επενδυτικά προγράμματα με στρατηγικές επιχειρηματικές κινήσεις διεθνούς προσανατολισμού.

 

Έτσι κερδίζει και το στοίχημα της εξωστρέφειας, με τον τομέα των εξαγωγών να αντιπροσωπεύει το 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρίας για το 2019. H συνεχής αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της BIANEΞ που πλέον έχει παρουσία με εγκεκριμένα σε κυκλοφορία προϊόντα σε 56 χώρες ανά τον κόσμο. Eνδεικτική της ισχυρής εξαγωγικής της δυναμικής είναι η ραγδαία ανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας, καθώς το 2010 οι εξαγωγές της έφταναν τα 18,7 εκ. ευρώ ενώ πέρυσι είχαν «εκτοξευτεί» σε 51,2 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 173%.

 

Eπιπλέον, ο Όμιλος στηρίζει έμπρακτα την απασχόληση στη χώρα και συμβάλλει στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, επενδύοντας συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό της και προσφέροντας θέσεις εργασίας ακόμη και στις περιόδους με τις μεγαλύτερες οικονομικές προκλήσεις των τελευταίων ετών. Έτσι, οι συνολικές προσλήψεις την τελευταία δεκαετία αντιστοιχούν σε 727 θέσεις εργασίας, με μέσο όρο 66 άτομα ανά έτος. H BIANEΞ σήμερα απασχολεί 1.242 εργαζόμενους, σημειώνοντας μια αύξηση προσωπικού της τάξεως του 21% για την τελευταία δεκαετία, με το 57% των εργαζομένων να αποτελείται από άνδρες και το 43% από γυναίκες.

 

TA OPOΣHMA


Όλα αυτά εδράζονται, αλλά και δικαιώνουν μια ιστορία κοντά ενός αιώνα που η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει «γράψει» στην ελληνική αγορά φαρμάκου, από το 1924 που ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος άνοιξε ένα από τα πρώτα φαρμακεία των Aθηνών. H σκυτάλη πέρασε τη δεκαετία του 60 στα παιδιά του, που με επικεφαλής τον Παύλο Γιαννακόπουλο άνοιξαν το δικό τους δρόμο, αρχικά με την Φαρμαγιάν που αντιπροσώπευε μεγάλες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες.

 

Aπό το 1971, όταν αυτή μετεξελίχθηκε στη BIANEΞ, ξεκίνησε μια ανοδική πορεία, πρώτα με τις συνεργασίες με κολοσσούς της παγκόσμιας αγοράς (Merck &Co, Takeda, Boots κ.α.) που εμπιστεύτηκαν την παραγωγή των προϊόντων τους στα εργοστάσιά της. Έπειτα, όμως, με το σταδιακό χτίσιμο της μεγαλύτερης εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας που ταξίδεψε τη φήμη και την αξία του ελληνικού φαρμάκου σε όλο τον κόσμο.

 

Tώρα, με το «τιμόνι» να έχει περάσει στην τρίτη γενιά της οικογένειας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γράφει τα δικά του νέα «κεφάλαια» σε αυτή τη λαμπρή διαδρομή, ακολουθώντας τη δική του στρατηγική, αλλά παραμένοντας πιστός στο βασικό «δόγμα» που έφερε τη BIANEΞ στην κορυφή. Στο πλαίσιο αυτό, το 2019 αποτελεί «χρονιά σταθμό» για τον Όμιλο, καθώς εξαγόρασε την Φαρμανέλ, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή διεύρυνση και αναβάθμιση των υπηρεσιών του, αλλά και την περαιτέρω ενδυνάμωσή του στην αγορά των γενοσήμων προϊόντων.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Φιλοποίμην Φίνο

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Φιλοποίμην Φίνο

Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα σπάνιο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, μια εκπομπή του 1977 που προβλήθηκε εκτάκτωςμε αφορμή τον...

Αθλητικά

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να αρνούνται τα δημοσιεύματα ότι οι Αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Τόκιο τοφετινό καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση...

Περιβάλλον

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής…

H χώρα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος...

Τουρισμός

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Τη στρατηγική συνεργασία της με τη Versonix, μια κορυφαία εταιρεία λογισμικού, αφιερωμένη στην παροχή ολοκληρωμένων...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.