Deal News Online

undefined

Νευρικότητα στη Wall Street

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street κινούνται με νευρικότητα σήμερα, Πέμπτη.

 

Φαίνεται πως μπαίνει «φρένο» στο ράλι του Νοεμβρίου εν μέσω ανησυχητικών- για τους επενδυτές - στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αλλά και ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

 

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται σχεδόν αμετάβλητος περί τις 29.441 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να χάνει 0,97 μονάδες ή 0,03%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 38,82 μονάδες ή 0,33%.

 

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow, 11 κινούνται με θετικό πρόσημο και 19 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Boeing, Walmart, Salesforce.com, ενώ των απωλειών εκείνες των UnitedHealth Group, Amgen και Johnson&Johnson.

 

Η αμερικανική αγορά συμπλήρωσε χθες, Τετάρτη, δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, με τους δείκτες να διευρύνουν τις απώλειες τους μετά την απόφαση των αρχών της Νέας Υόρκης να κλείσουν τα σχολεία λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη.

 

Οι απώλειες των δύο προηγούμενων ημερών ακολούθησαν ένα ράλι των δεικτών την προηγούμενη Δευτέρα, με τον Dow και τον S&P 500 να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά στον απόηχο της ανακοίνωσης της Moderna ότι το πειραματικό της εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό που ξεπερνά το 94%.

 

Οι ενθαρρυντικές εξελίξεις ωστόσο από το μέτωπο των εμβολίων δεν μπορεί να αντισταθμίσουν την άκρως αποθαρρυντική επιδημιολογική εικόνα, με τους θανάτους στις ΗΠΑ να ξεπερνούν το επίπεδο των 250.000 και τα κρούσματα να παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ.

 

Την επενδυτική ψυχολογία επιβαρύνει περαιτέρω η αδυναμία των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο να καταλήξουν στο πολυπόθητο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, για βοήθεια και από το πεδίο της δημοσιονομικής πολιτικής, πέραν της νομισματικής τόνωσης στην οποία προβαίνει η Fed μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης.

 

Μάκρο

 

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν αύξηση των νέων επιδομάτων ανεργίας για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε εβδομάδων.

 

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 31.000 σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, στις 742.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Νοεμβρίου.

 

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch τοποθετούσαν τις αρχικές αιτήσεις στις 710.000.


World Business

Στα 1,71 δισ. δολάρια της κέρδη της UBS

Στα 1,71 δισ. δολάρια της κέρδη της UBS…

Καθαρά κέρδη 1,71 δισ. δολάρια είχε η UBS το τέταρτο τρίμηνο. Η μεγαλύτερη διαχειρίστρια πλούτου...

Τεχνολογία

Vodafone: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ κατά του ψηφιακού αναλφαβητισμού

Vodafone: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ κατά του ψηφιακού…

Μια επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε το Ίδρυμα Vodafone, προσδοκώντας στην επέκταση των ψηφιακών...

Περιβάλλον

Η ΕΚΤ ετοιμάζει κέντρο για την κλιματική αλλαγή

Η ΕΚΤ ετοιμάζει κέντρο για την κλιματική αλλαγή

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να δημιουργήσει ένα κέντρο για την κλιματική αλλαγή, ενοποιώντας τις...

Τουρισμός

Τουριστικό φορέα για τη Λέσβο ζητά ο δήμος Μυτιλήνης

Τουριστικό φορέα για τη Λέσβο ζητά ο δήμος…

Ο δήμος Μυτιλήνης ζητά από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την δημιουργία επίσημου αυτόνομου φορέα τουρισμού ως όπλου σχεδιασμού και...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.