Τράπεζες

Alpha Bank: Το fund Davidson Kempner (DK) για Cepal-Galaxy Προτεινόμενο

To αμερικανικό private equity fund Davidson Kempner (DK) αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στο διαγωνισμό της Alpha Bank.

 

Για την πώληση ως του 100% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Cepal και μιας «φέτας» από τους τίτλους ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine notes) της τιτλοποίησης Galaxy.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά της DK προβλέπει τουλάχιστον 290 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας την αντίστοιχη της PIMCO, που μπήκε στη μάχη ως «φαβορί». Εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή η DK με την αγορά της Cepal θα κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση απόκτησης κρίσιμης μάζας υπό διαχείριση απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς θα της προσθέσει 33 δισ. ευρώ υπό διαχείριση assets.

 

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης, στους αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα α' εξαμήνου, η επίδραση της συναλλαγής του project Galaxy στον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (18,1% στις 30/6/2020) θα κυμανθεί μεταξύ 2,5%-2,8%.

 

Στόχος παραμένει το κλείσιμο της συναλλαγής πριν από το τέλος του έτους, προκειμένου να αναληφθεί η ζημιά στην τρέχουσα χρήση κατά την οποία θα ολοκληρωθεί και ο εταιρικός μετασχηματισμός.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή