Οικονομία

«Κεφάλια» δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί η Τρόικα

Επιμένει η πλευρά της τρόικας στις εκτεταμένες απολύσεις από το δημόσιο. Και το αίτημα της αυτό υποβλήθηκε και χθες κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της τηλεδιάσκεψης των επικεφαλείς της με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπομπ Τράα φέρεται να έθεσε θέμα 75.000 – 80.000 απολύσεων και μάλιστα εντός ενός πολύ στενού χρονικού ορίζοντα: από τώρα έως και το τέλος του 2012.

 

Σύμφωνα με το αίτημα που υποβλήθηκε, η όλη διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, με 3.000 απολύσεις και έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν γίνει άλλες 20.000.Οι υπόλοιπες, σύμφωνα με το σχέδιο, θα πρέπει να γίνουν στο 2012.

 

Παράλληλα, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα διακοπής λειτουργίας περίπου 150 οργανισμών και επιχειρήσεων του δημοσίου, οι οποίες σύμφωνα με την τρόικα θα έπρεπε να έχουν διακόψει τη λειτουργία τους ήδη εδώ κι αρκετό καιρό.

 

Η τρόικα θα επιμείνει για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ως προς αυτό το project. Αλλιώς, όπως διαμηνύει, δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη μη εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ από την 6η δόση του δανείου των 110 δις ευρώ.

 

Όπερ σημαίνει ότι και το δημόσιο, με τη σειρά του, δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις για τον Οκτώβριο...


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή