Deal News Online

Κορωνοϊός: Προ των πυλών πιο αυστηρό lockdown για 10 περιοχές

Σύσκεψη λοιμωξιολόγων – Στο κόκκινο η Δυτική Αττική

 

 

 

Σε συναγερμό αρχές και λοιμωξιολόγοι για την εικόνα της Δυτικής Αττικής, ενώ αναμένεται να εισηγηθούν στην κυβέρνηση το ενδεχόμενο ενός πιο αυστηρού lockdown στην Δυτική Αττική και άλλες δέκα περιοχές.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, η κατάσταση στην Δυτική Αττική είναι μακράν χειρότερη από κάθε άλλη περιοχή του λεκανοπεδίου. Τα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχουν 22,37 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, αριθμός πολύ μεγαλύτερος σε σχέση, για παράδειγμα, με τον Δυτικό τομέα Αθηνών (10,82), τον Κεντρικό τομέα Αθηνών (5,63) ή τα νότια προάστια (2,45).

 

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή, καθώς ο Ν. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ τόνιζε πως υπήρχαν ήδη 392 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού μόνο στις Αχαρνές με μέσο όρο τα 42 έτη, ενώ είχαν εντοπιστεί πάνω από 700 άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους μέσω ιχνηλατήσεων. Η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη όπως φαίνεται σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, όπου έχει σημάνει «κόκκινος» συναγερμός.

 

Οι 10 περιοχές που κινδυνεύουν με αυστηρά lockdown

 

 

Δεν είναι ωστόσο μόνο η Δυτική Αττική που έχει έρθει στο επίκεντρο των λοιμωξιολόγων, καθώς μεγάλη συγκέντρωση ιικού φορτίου καταγράφεται και σε άλλους Νομούς. Ο Βασίλης Κικίλιας προειδοποίησε μάλιστα για αυστηρά lockdown στις εξής περιοχές: Θεσσαλονίκη (270 κρούσματα σήμερα), Κοζάνη (60), Ξάνθη (27), Κιλκίς (22), Πιερία (23), Πέλλα (18), Δράμα (15), Ροδόπη (22), Λάρισα (38), Γρεβενά (3) και προειδοποίησε εμμέσως με σκληρά τοπικά lockdown.

 

Να τονιστεί πως στον συγκεκριμένο δείκτη, η Κοζάνη εμφανίζεται ως η πιο επιβαρυμένη περιοχή με 39,95 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού και ακολουθεί η Καβάλα (29,62), το Κιλκίς (27,36) και η Θεσσαλονίκη (24,32).

Oι σκέψεις των λοιμωξιολόγων για σκληρό lockdown στην Δυτική Αττική

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνουν στην κυβέρνηση σκληρό lockdown στην περιοχή του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας, τύπου Μαρτίου, με κλείσιμο ακόμη και των επιχειρήσεων, καθώς και αυξημένα τεστ στους κατοίκους. Το ίδιο σκέφτονται και για όμορους δήμους στην περιοχή (Μάνδρα κ.α.), ωστόσο δεν κατέληξαν σε αποφάσεις με αποτέλεσμα σήμερα να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

 

Επίσης, ανάμεσα στα μέτρα που σκέφτονται να ζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, είναι και οι πιο αυστηροί έλεγχοι, κυρίως τη νύχτα.

 

Ανησυχία στη Κοζάνη

 

 

Το ίδιο δραματική είναι η κατάσταση και στην Κοζάνη όπου τα στοιχεία δείχνουν σχεδόν 40 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ποσοστό που είναι το χειρότερο στη χώρα την δεδομένη στιγμή. Γι' αυτό και ο κ. Χρυσοχοϊδης θα μεταβεί σήμερα στην περιοχή, καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός από τους τοπικούς φορείς. Ο υπουργός είχε τηλεφωνική επαφή με τον δήμαρχο της πόλης προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τα αυξανόμενα κρούσματα που καταγράφονται σε περιοχές της Κοζάνης και σήμερα θα βρίσκεται στην πόλη ώστε να έχει μία πλήρη εικόνα.

Πέτσας: Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων

 

 

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε ζητήσει από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών, έτσι ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

 

«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων, υπάρχει μόνο σκλήρυνση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προαναγγέλλοντας σκληρότερα μέτρα, αν χρειαστεί, σε περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή πέφτουν αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.


World Business

Orsted: «Στροφή» στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων

Orsted: «Στροφή» στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων

Η κορυφαία στον κόσμο κατασκευάστρια εταιρεία υπεράκτιων αιολικών πάρκων Orsted ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέληξε...

Αθλητικά

Τόκιο 2020: Αναβολή του test event BMX ποδηλασίας

Τόκιο 2020: Αναβολή του test event BMX ποδηλασίας

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανακοίνωσαν σήμερα την αναβολή της δοκιμαστικής διοργάνωσης (test...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Drones κατά φυλλοφάγου εντόμου σε φτελιές

Θεσσαλονίκη: Drones κατά φυλλοφάγου εντόμου σε φτελιές

Κανονικό... πόλεμο με επιστράτευση drones αποφάσισε να κηρύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης απέναντι στο φυλλοφάγο έντομο που έχει προσβάλει δέντρα φτελιάς...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.