Deal News Online

Κορωνοϊός: Πιο αυστηρό lockdown στη δυτική Αττική

Νέα μέτρα στο πλαίσιο της αποφυγής της διασποράς του ιού στη χώρα ανακοίνωσε στη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Σε πιο αυστηρό lockdown «μπαίνει» η δυτική Αττική (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα) από αύριο Παρασκευή στις 06.00 και για επτά ημέρες.

 

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι:

 

·        Απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 18.00 με εξαίρεση τους εργαζόμενους και μόνο. Θα μπορούν να μετακινούνται μόνο από και προς την εργασία τους με αποκλειστική άδεια του εργοδότη.

 

·        Σταματά το λιανεμπόριο, ακόμα και το click away, κλείνουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης νυχιών, τα βιβλιοπωλεία και όλες οι επιχειρήσεις

 

·         Σταματούν όλες οι λειτουργίες εκτός από τις κηδείες με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν ξεπερνούν τα 10 άτομα. Σταματά η προσέλευση σε εκκλησίες για ατομική προσευχή.

 

·          Θα πραγματοποιηθούν μαζικοί έλεγχοι με rapid test στον πληθυσμό και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση των στενών επαφών. Εμφαση δίνεται σε Νέα Ζωή, Νεόχτιστα, Ανω και Κάτω Φούσα, Γοριτσά, Σοφό και στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και της Ελευσίνας. Ενθαρρύνονται οι εταιρείες να κάνουν και οι ίδιες ελέγχους στο προσωπικό. Ακολουθείται το μοντέλο 0-5-10, δηλαδή έλεγχοι ανά πέντε ημέρες.

 

·         Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε ημέρες σε εργαζόμενους όλων των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.

 

·         Διανομή μασκών με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

·         Απομόνωση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρίζουν νοσηλεία σε ειδικούς χώρους και δομές που έχουν εξασφαλιστεί. Το μέτρο ισχύει ειδικά σε περιπτώσεις που η κατ' οίκον απομόνωση δημιουργεί προβλήματα για την οικογένεια

 

·        Σταματούν οι λαϊκές αγορές ενώ θα γίνεται rapid test στους μικροπωλητές για να έχουν άδεια μετακίνησης σε άλλες περιοχές για εργασία. Θα υπάρχει επανέλεγχος ανά τριήμερο.

 

Χαρδαλιάς: O μόνος τρόπος να αποφύγουμε την περαιτέρω διασπορά του ιού

 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής για αυστηρή, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς προφάσεις τήρηση των μέτρων. «Είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την περαιτέρω διασπορά του ιού. Να προφυλάξουμε τους πολίτες μας και τις πόλεις μας από τις συνέπειες μιας περαιτέρω έξαρσης της διάδοσης του ιού. Είναι ο μόνος τρόπος για να μη χρειαστεί να προχωρήσουμε σε επιπρόσθετη αυστηροποίηση των μέτρων. Μια εξέλιξη που σας διαβεβαιώνω πως δεν επιθυμεί κανείς», είπε.

 

Ισχυρότατη σύσταση, έκκληση, παράκληση προς όλους, και κυρίως στους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι τις επόμενες μέρες ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα.


World Business

Orsted: «Στροφή» στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων

Orsted: «Στροφή» στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων

Η κορυφαία στον κόσμο κατασκευάστρια εταιρεία υπεράκτιων αιολικών πάρκων Orsted ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέληξε...

Αθλητικά

Τόκιο 2020: Αναβολή του test event BMX ποδηλασίας

Τόκιο 2020: Αναβολή του test event BMX ποδηλασίας

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανακοίνωσαν σήμερα την αναβολή της δοκιμαστικής διοργάνωσης (test...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Drones κατά φυλλοφάγου εντόμου σε φτελιές

Θεσσαλονίκη: Drones κατά φυλλοφάγου εντόμου σε φτελιές

Κανονικό... πόλεμο με επιστράτευση drones αποφάσισε να κηρύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης απέναντι στο φυλλοφάγο έντομο που έχει προσβάλει δέντρα φτελιάς...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.