Κόσμος

Citi: Αισιόδοξοι οι επενδυτές για τις αεροπορικές εταιρείες Προτεινόμενο

Τα επαγγελματικά ταξίδια αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των εσόδων των αεροπορικών εταιρειών

 

Οι επενδυτές έχουν γίνει πολύ αισιόδοξοι όσον αφορά την ανάκαμψη των αεροπορικών εταιρειών το 2021, προειδοποιούν οι αναλυτές της Citi.

 

«Το πλήθος των ανακοινώσεων εμβολίων προκάλεσε πανικό επενδύσεων στον τομέα των αεροπορικών εταιρειών το τέταρτο τρίμηνο του 2020», σημειώνουν, οδηγώντας «σε κάποιες πολύ υψηλές αποτιμήσεις».

 

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τονίζουν επίσης ότι οι αεροπορικές εταιρείες και οι προμηθευτές τους ήταν «πιο προσεκτικοί» από την επενδυτική κοινότητα.

 

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν είναι «μαγική συνταγή» για την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών, αναφέρουν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Mark Manduca, λόγω του αργού ρυθμού διάθεσης των εμβολίων μέχρι στιγμής.

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι τα εμβόλια δεν θα τερματίσουν την πανδημία, ενώ σύμφωνα με μια έρευνα που επικαλείται η Citi, σχεδόν 4 στους 10 Αμερικανούς δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο για την πρόληψη της Covid-19.

 

Και ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των εσόδων των αεροπορικών εταιρειών, συνεχίζει η Citi, η μετατόπιση σε διαδικτυακές συναντήσεις, που προκάλεσε η πανδημία, αναμένεται να συνεχιστεί, μειώνοντας τα εταιρικά ταξίδια κατά περίπου 25% σε σύγκριση με το 2019.

 

«Περιμένουμε ότι η ανάκαμψη θα είναι πιο περικομμένη από το αναμενόμενο», δήλωσε η ομάδα της Citi.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή