Deal News Online

Ηλιόπουλος: Απαιτείται άμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

«Την ανάγκη άμεσης σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να χαραχτεί ένα συλλογικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για τον εμβολιασμό των πολιτών», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ρ/σ «Παραπολιτικά 90.1 FM».

 

Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο

 

Είπε ότι η σχετική πρόταση που κατέθεσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας «προέκυψε από τη βαθιά ανησυχία μας για τις εξελίξεις και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο στο μέτωπο της πανδημίας». Επ΄αυτού σχολίασε ότι τις τελευταίες μέρες βλέπουμε φαινόμενα, όπως την κυβερνητική εκπρόσωπο να βγαίνει το πρωί και να λέει ότι σκεφτόμαστε αν θα ανοίξουν τα σχολεία και λίγο αργότερα να βγαίνει η υφυπουργός Παιδείας και να δηλώνει ότι θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον κάθε αξιοπιστία».

 

Πού αποσκοπεί η πρόταση Τσίπρα

 

Προσέθεσε ότι είναι πολύ ανησυχητικά τα μηνύματα που παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα κατά τις επαφές που έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανθρώπους της πρώτης γραμμής. «Μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα με ένα εθνικό σύστημα υγείας καταπονημένο και με ένα υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται συνεχώς "στο κόκκινο" χωρίς να έχει τις κατάλληλες εφεδρείες και όλα αυτά την ίδια στιγμή που εδώ και δύο μήνες περίπου βρισκόμαστε σε lockdown και έχουμε θρηνήσει 4.520 συνανθρώπους μας», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, για να τονίσει ότι η πρόταση Τσίπρα αποσκοπεί πρώτα απ' όλα «να οργανωθεί αποτελεσματικά η άμυνα της χώρας απέναντι στην πανδημία.

 

Δεύτερον, συνέχισε, «τη στιγμή, που ο σχεδιασμός για τα εμβόλια, σε επίπεδο Ελλάδας αλλά και ΕΕ, είναι πολύ πίσω από αυτό που θα θέλαμε, πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αγοράσει τις πατέντες των εμβολίων, προκειμένου η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να μπορέσει να συνεισφέρει με μαζική παραγωγή εμβολίων στη χώρα μας». Επισήμανε ότι αυτή είναι πρόταση «που έχουν υποστηρίξει πολλοί ειδικοί, ανάμεσά τους και ο κ. Μόσιαλος», προσθέτοντας ότι «από εκεί και πέρα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε διμερείς συμφωνίες με άλλες χώρες για να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια».

 

«Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πρόταση για συγκυβέρνηση»

 

Ερωτηθείς αν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί πρόταση για συγκυβέρνηση, ο κ. Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πρόταση για συγκυβέρνηση, αλλά πρόταση για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή, για να μην πεθαίνει ο κόσμος εκτός ΜΕΘ -το 80% των απωλειών το τελευταίο διάστημα υπολογίζεται ότι είναι εκτός ΜΕΘ- και να μην μεταφέρει υγειονομικούς η κυβέρνηση από την Αττική στα νοσοκομεία της Μακεδονίας, για να γίνονται όσα τεστ χρειάζονται στους πολίτες, για να υπάρχουν σοβαρά μέτρα προστασίας από τον ιό στους χώρους εργασίας». «Αυτό δεν λέγεται συγκυβέρνηση, λέγεται προστασία της κοινωνίας», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Σε αυτό το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών η συμμετοχή ανθρώπων από την επιτροπή των ειδικών θα είναι εχέγγυο για τη σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα της συζήτησης», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


World Business

Δεν πληρώνει το κουπόνι του ομολόγου η MLS

Δεν πληρώνει το κουπόνι του ομολόγου η MLS

Την αδυναμία της να προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ02 (30-11-2020 και 26-02-2021), ανακοίνωσε η εταιρεία MLS...

Media

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Επιστολή συμπαράστασης στο "αδελφό Σωματείο" του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών απέστειλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε σχέση με τις επιθέσεις που...

Περιβάλλον

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ενημερωτική ημερίδα με στόχο την ανάδειξη της πρακτικής της ανακύκλωσης και της ορθολογικής διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων στη χώρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.