Deal News Online

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευθύνεται για την υψηλή ύφεση

Στην ύφεση που σημείωσε η χώρα το 2020 αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, επιρρήπτωντας ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (Ράδιο Θεσσαλονίκη).

 

Ο κ. Ηλιόπουλος, μάλιστα, "με βάση στοιχεία της Eurostat για το τελευταίο εννεάμηνο", πρόσθεσε, "έχουμε την τέταρτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος για τους εργαζόμενους".

 

Για το Δώρο Χριστουγέννων

 

Ως παράδειγμα των πολιτικών που προκάλεσαν αυτά τα αποτελέσματα, έφερε την άρνηση της κυβέρνησης να ακολουθήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και "να χορηγήσει το σύνολο του δώρου Χριστουγέννων στις πληττόμενες επιχειρήσεις, βασισμένο στον κανονικό μισθό των εργαζομένων και όχι στα 534 ευρώ". "Η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εργαζομένων αλλά και τη μείωση της ζήτησης", επισήμανε.

 

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 

"Βέβαια η κυβέρνηση επιμένει να κακοποιεί τα στοιχεία, με τον κ. Σταϊκούρα να δηλώνει στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ότι έχουν δοθεί 24 δισ. για τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ προκύπτει ότι έχουν δοθεί μόλις 6,7 δισ. και, από αυτά, τα 3 δισ. είναι δάνεια", τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

"Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται πραγματική στήριξη και όχι δάνεια όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή που δίνει η κυβέρνηση", είπε και πρόσθεσε ότι "αν αυτή τη στιγμή δε στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 40% δε θα ανοίξει μετά το lockdown". "Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να εφαρμοστεί άμεσα ένα σχέδιο ρύθμισης των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία", τόνισε, "το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα για αποπληρωμή του χρέους σε πολλές δόσεις και διαγραφή ενός κομματιού του".

 

Για τη δήλωση Κοντοζαμάνη αναφορικά με τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

 

Αναφερθείς στις καταγγελίες των τελευταίων ημερών ότι "το 80% των θανάτων το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν εκτός ΜΕΘ", επισήμανε ότι "ήταν απαράδεκτη η απάντηση του κ. Κοντοζαμάνη που έσπευσε να μεταθέσει την ευθύνη για αυτό στους γιατρούς". "Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία και να μη μεταφέρει και εδώ τις ευθύνες της αλλού", τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Υπενθύμισε, δε, ως ένδειξη της κυβερνητικής ανευθυνότητας τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι στη Θεσσαλονίκη δεν πάρθηκαν μέτρα περιορισμού πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, παρά τις σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, "κάτι που έγινε για πολιτικούς λόγους, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Γεωργιάδης".

 

"Από τις αρχές Νοέμβρη έχουμε θρηνήσει πάνω από 4.600 απώλειες εξαιτίας της πανδημίας, οι υγειονομικοί –ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα- βρίσκονται στα όρια της φυσικής και ψυχολογικής κατάρρευσης, και η κυβέρνηση, αντί για επίταξη ιδιωτικών κλινικών, επιλέγει να μεταφέρει γιατρούς από την Αττική για να καλύψει τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία της Μακεδονίας", σημείωσε. "Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην προσφέρει δωρεάν μαζικά τεστ στους πολίτες μέσω συνταγογράφησης", πρόσθεσε ο Ν. Ηλιόπουλος, ενώ "επιμένει εδώ και πολλούς μήνες να μην παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας –ήταν αρχές Σεπτέμβρη όταν σε ένα μόνο εργασιακό χώρο στη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκαν 191 κρούσματα".

 

Για τον εμβολιασμό

 

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο Νάσος Ηλιόπουλος, στηλίτευσε το γεγονός ότι το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης για "εμβολιασμό πάνω από 2 εκ. πολιτών το μήνα" έχει καταρρεύσει. "Δε γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει χθες ότι θα έχουμε όσα εμβόλια χρειαστούμε κάποια στιγμή στο μέλλον, τη στιγμή που με τους ρυθμούς που γίνονται οι εμβολιασμοί, είναι αμφίβολο αν μέσα στο 2021 θα επιτύχουμε τη συλλογική ανοσία", υπογράμμισε.

 

Για τα ελληνοτουρκικά

 

Τέλος, όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε θετικό βήμα την επανέναρξη του διαλόγου με την Τουρκία, τονίζοντας ότι "η οποιαδήποτε συζήτηση με την άλλη πλευρά πρέπει να βασίζεται σε μια θετική ατζέντα αλλά και στην απειλή των κυρώσεων", ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι"δεν έχτισε πάνω στην απόφαση που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2019 για επιβολή κυρώσεων".


Media

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Επιστολή συμπαράστασης στο "αδελφό Σωματείο" του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών απέστειλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε σχέση με τις επιθέσεις που...

Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Περιβάλλον

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ενημερωτική ημερίδα με στόχο την ανάδειξη της πρακτικής της ανακύκλωσης και της ορθολογικής διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων στη χώρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.