Κλιμακώνονται οι ανησυχίες - Υποχωρεί το ευρώ

Πτωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν μέσω των ανησυχιών για την διαφαινόμενη κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, αλλά και το αρνητικό κλίμα που διαμόρφωσε η υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.

 

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3520 δολάρια από το επίπεδο των 1,3501 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε μέχρι το επίπεδο των 1,3419 δολαρίων. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3430 δολάρια.

 

Πάντως το πρόβλημα φαίνεται να λαμβάνει πλέον πανευρωπαϊκές διαστάσεις. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Αυστριακού Κεντρικού Τραπεζίτη και μέλους της ΕΚΤ Ewald Nowotny ο οποίος επιχειρώντας να κατευνάσει τις αγορές άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να ενισχύσει τη ρευστότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών με δάνεια δωδεκάμηνης διάρκειας, όπως είχε πράξει λίγο μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν υπήρξαν και σήμερα συναλλαγές. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς περιορίστηκε ελαφρώς στο 16,20% από στο 16,27% χθες, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στο 17,945 από 17,95%, έναντι 1,68% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,06%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,89%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,73%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,53%, ενώ ο μήνας αυξήθηκε οριακά στο 1,35% από 1,34%.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Περιβάλλον

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση...

Τουρισμός

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Πλεόνασμα 1.361 εκατ. ευρώ εμφάνισε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Μάιο του 2019, έναντι πλεονάσματος 1.262...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.