Deal News Online

Glafka Capital: Λανσάρει το Starboard Digital Strategies

Η Glafka Capital, ο πρώτος εγκεκριμένος από το FCA διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων δημιουργεί και διαχειρίζεται ένα αντισταθμιστικό κεφάλαιο ψηφιακών νομισμάτων, το οποίο θα λειτουργεί μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας Corda της VALK, προσφέροντας μια πρωτοφανή επενδυτική εμπειρία όπως αναφέρει η εταιρειά.

 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της Glafka Capital αναφέρεται ότι οι επενδυτές του Starboard Digital Strategies της Glafka Capital θα επωφελούνται από ένα πλήρως θεσμικό hedge fund, με μια στρατηγική η οποία εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την ακραία μεταβλητότητα των ψηφιακών νομισμάτων και τις μετατρέπει σε μοναδικά υψηλές αποδόσεις, αποσυνδεδεμένες με την κατεύθυνση της αγοράς και με χαμηλό ρίσκο. Το fund βασίζεται στην πολύ βαθιά εξειδίκευση της εγκεκριμένης από το FCA Glafka's Digital Assets Group, η οποία εκτείνεται από το trading παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων, μέχρι τη διαχείριση κινδύνου και την κανονιστική συμμόρφωση.

 

Εύκολη πρόσβαση στο fund

 

Χάρη στην πρωτοποριακή ψηφιακή υποδομή της VALK, η πρόσβαση στο fund ποτέ δεν ήταν ευκολότερη, επιτρέποντας σε θεσμικούς επενδυτές να εγγραφούν, να γίνουν δεκτοί και να επενδύσουν μέσω διαδικτύου με λίγα μόνο κλικ. Η Glafka και η VALK εργάζονται με σκοπό να προσφέρουν ευκαιρίες στη δευτερογενή αγορά μέσω των ψηφιακών προϊόντων της Glafka Capital, ξεκλειδώνοντας έναν ωκεανό ευκαιριών με μεγάλη ρευστότητα, χάρη στην διαλειτουργικότητα την οποία επιτρέπει η VALK μέσω της τεχνολογίας της η οποία είναι βασισμένη στο Corda.

 

Antoine Loth: Γεφυρώνεται το κενό μεταξύ παραδοσιακής και ψηφιακής διαχείρισης κεφαλαίων

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι να βλέπουμε το πρώτο αντισταθμιστικό hedge fund κρυπτονομισμάτων, το οποίο λανσάρεται από μία πλατφόρμα μέσω της VALK. Οι συνέταιροι μας στη Glafka, οι οποίοι είναι πρωτοπόροι στον κλάδο, έχοντας ήδη διαχειριστεί συναλλαγές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων Ιδιωτικών Κεφαλαίων μέσω της VALK, προχωρούν τώρα στο επόμενο επίπεδο με το λανσάρισμα αυτού του πραγματικά πρωτοποριακού fund. Είναι πιθανά οι πρώτοι οι οποίοι θα γεφυρώσουν το κενό μεταξύ παραδοσιακής και ψηφιακής διαχείρισης κεφαλαίων και θα εξασφαλίσουν ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά η οποία μεταλλάσσεται με γρήγορο ρυθμό. Ανυπομονούμε να δούμε τους επενδυτές να επωφελούνται από την εύκολη πρόσβαση και την άμεση ρευστότητα που προσφέρει η πλατφόρμα της VALK», αναφέρει ο Antoine Loth, Συνιδρυτής, VALK.

 

Πέτρος Μυλωνάς: Η συνεργασία μας με τη VALK περνάει σε μια νέα φάση

 

«Το λανσάρισμα του Starboard Digital Strategies θεμελιώνει το φιλόδοξο άνοιγμα της Glafka Capital στις υπηρεσίες ψηφιακής διαχείρισης κεφαλαίων, σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα. Αφού προβήκαμε σε σημαντικές επενδύσεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνολογικές υποδομές, είμαστε τώρα περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα μοναδικό προϊόν, το οποίο καταφέρνει υψηλές αποδόσεις μέσω της αξιοποίησης της υψηλής μεταβλητότητας των ψηφιακών νομισμάτων. Ο ψηφιακός μας Όμιλος εργάζεται ώστε να φέρει νέα, συναρπαστικά προϊόντα στην αγορά, πάντα επωφελούμενο από την θεσμική εμπιστοσύνη προς εμάς και μέσα στην ρυθμιστική περίμετρο του FCA. Η συνεργασία μας με τη VALK περνάει σε μια νέα φάση με τα μοναδικά πλεονεκτήματα του δικτύου Corda blockchain», σημειώνει ο Πέτρος Μυλωνάς, Συνιδρυτής, Glafka Capital.

 

Ποια είναι η VALK

 

Η VALK είναι μια εταιρία fintech με έδρα το Λονδίνο και τη Ζυρίχη, η οποία έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο λογισμικό για ιδιωτικές αγορές, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επενδυτικές τράπεζες, διαχειριστές κεφαλαίου και fund managers, οι οποίοι επιδιώκουν να ψηφιοποιήσουν τις διαδικασίες και τα προϊόντα τους με σκοπό τη μείωση του κόστους, του απαιτούμενου χρόνου για τις διαδικασίες, να βελτιώσουν την εμπειρία χρήστη και τις συναλλαγές και να εκτελούν συναλλαγές δευτερογενούς αγοράς.

 

Το λογισμικό της στηρίζεται σε δύο ισχυρές τραπεζικές τεχνολογικές υποδομές: Corda και BT Radianz, δίνοντας στους πελάτες της πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο οικονομικών ιδρυμάτων τα οποία μπορούν να συνδεθούν και να συνδιαλλαγούν μεταξύ τους. Βασισμένη στο Corda, η VALK επιτρέπει τον άμεσο διακανονισμό, των επενδύσεων και συναλλαγών στη δευτερογενή αγορά σε ένα ασφαλές, συμβατό και στιβαρό περιβάλλον που παρέχει διαλειτουργικότητα και συμβατότητα με τα μεγαλύτερα τραπεζικά DLT οικοσυστήματα. Η VALK είναι η κυριότερη εφαρμογή της Corda, η οποία επικεντρώνεται στις ιδιωτικές αγορές με ένα ισχυρό οικοσύστημα χρηστών στην Ευρώπη έχοντας ήδη ολοκληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια συναλλαγές.


World Business

Δεν πληρώνει το κουπόνι του ομολόγου η MLS

Δεν πληρώνει το κουπόνι του ομολόγου η MLS

Την αδυναμία της να προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ02 (30-11-2020 και 26-02-2021), ανακοίνωσε η εταιρεία MLS...

Media

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Επιστολή συμπαράστασης στο "αδελφό Σωματείο" του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών απέστειλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε σχέση με τις επιθέσεις που...

Περιβάλλον

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ενημερωτική ημερίδα με στόχο την ανάδειξη της πρακτικής της ανακύκλωσης και της ορθολογικής διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων στη χώρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.