Ο κυρίαρχος των tablets

Η αγορά των ταμπλετών θα έχει εκρηκτική άνοδο τα επόμενα χρόνια και το iPad θα συνεχίσει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή, εκτιμά ανάλυση της Gartner, την οποία επικαλείται σε δημοσίευμα του ο Guardian.

 

Παράλληλα, οι προβλέψεις με ανάλυση της περιόδου από το 2010 μέχρι και το 2015 δεν είναι εξίσου ευοίωνες για το Android της Google -όσον αφορά την έκδοσή του για τις ταμπλέτες- καθώς εκτιμάται ότι οι υψηλές τιμές των περισσότερων συσκευών, κάποιες αδυναμίες του περιβάλλοντος εργασίας και ο περιορισμένος αριθμός των προσαρμοσμένων εφαρμογών φρενάρουν την εξάπλωσή του.

 

«Αυτό συμβαίνει γιατί η Apple προσφέρει στον χρήστη μια εξαιρετική εμπειρία, παρέχοντάς του τη συσκευή, το λογισμικό και τις υπηρεσίες. Εκτός και αν ο ανταγωνισμός ανταποκριθεί με μια παρόμοια προσέγγιση, η πρόκληση για την Apple θα είναι ελάχιστη», σχολίασε μεταξύ άλλων η Carlina Milanesi, αντιπρόεδρος ερευνών της Gartner.

 

Η Apple υπολογίζεται ότι ελέγχει το 73,4% της συγκεκριμένης αγοράς για το 2011 (σε σύνολο 63,6 εκατομμυρίων συσκευών), με πωλήσεις περίπου 47 εκατομμυρίων iPad, έναντι 14,7 εκατομμυρίων το 2010.

 

Η πρόβλεψη της Gartner για το 2015 θέλει τη συνολική αγορά να διαμορφώνεται στα 326 εκατομμύρια συσκευές, με τα 148,7 εκατομμύρια να αφορούν την πρόταση της Apple. Αξιοσημείωτο για την ίδια περίοδο είναι το μέγεθος πωλήσεων όσων θα εφοδιάζονται με τα επερχόμενα Windows 8 και εκτιμάται ότι θα ανέρχονται σε 34,4 εκατομμύρια.

 

Συγκριτικά με τα PC και σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της IDC, οι ταμπλέτες θα φτάσουν το 2015 στο 60% των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι υπολογίζονται τότε συνολικά στα 535,3 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως. Το 2010, διατέθηκαν 347,1 εκατομμύρια PC, έναντι 17,6 εκατομμυρίων ταμπλετών, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν αποτυπωμένο στην πίσω τους πλευρά το δαγκωμένο μήλο.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Facebook: Πάνω από 500 σελίδες διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ή υποκινούν μίσος ενόψει Ευρωεκλογών

Facebook: Πάνω από 500 σελίδες διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις…

Η μη κυβερνητική οργάνωση Avaaz ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημέρωσε το Facebook για περισσότερες από...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Περιβάλλον

Πιθανή άνοδος της στάθμης των θαλασσών κατά 2 μέτρα

Πιθανή άνοδος της στάθμης των θαλασσών κατά 2…

Βρετανοί επιστήμονες κρίνουν ως συντηρητικές τις ως τώρα προβλέψεις για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής,...

Τουρισμός

H γαστρονομία κλειδί προσέλκυσης Κινέζων τουριστών

H γαστρονομία κλειδί προσέλκυσης Κινέζων τουριστών

Σύμφωνα με έρευνα της GlobalData. η προσφορά ποικιλίας γαστρονομικών εμπειριών αποτελεί το "χρυσό κλειδί" προσέλκυσης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.