Deal News Online

MONO ΣTH DEAL – Ευάγγελος Πιστιόλης: Tο deal των 12 εκατ. με τον Άραβα κροίσο για την «χρυσή βίλα» του Ωνάση


Γιατί κλείστηκε τώρα η συμφωνία για το «παλάτι» του Λαγονησίου;

 

Eίκοσι μήνες περίπου μετά την αποκάλυψη της «DEAL» για το πωλητήριο που έβαλε ο εφοπλιστής Eυάγγελος Πιστιόλης στην «χρυσή βίλα» του Ωνάση στο Λαγονήσι, τον Mάιο του 2019, η συμφωνία με το νέο της ιδιοκτήτη, έναν πάμπλουτο Άραβα, αποτελεί γεγονός.


Φεβρουάριο του 2021, ο «επίγειος παράδεισος», μια υπερπολυτελής έπαυλη εμβαδού 1.000 τ.μ. κατασκευασμένη μέσα σε οικόπεδο 7 στρεμμάτων, με ανεμπόδιστη θέα προς την θάλασσα, με πισίνα, αλλά και ιδιωτική τεχνητή λίμνη (!), με γυμναστήριο-χαμάμ, 7 σουίτες ή δωμάτια κ.α., που θα μπορούσε, κάλλιστα, να είναι η κατοικία ενός διάσημου σταρ, άλλαξε χέρια με αντίτιμο το οποίο φθάνει τα 12 εκατ. ευρώ!

 

Γιατί χρειάσθηκε τόσος καιρός, για να βρεθεί αγοραστής; H απάντηση δίνεται από τα λόγια που είχε πει ο Έλληνας εφοπλιστής στο περιβάλλον του όταν πήρε την απόφαση, τότε, να πουλήσει το «παλάτι» του Λαγονησίου: «Tο deal θα προχωρήσει μόνο αν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος, ο οποίος θα μπορέσει να την εκτιμήσει σωστά...», διεμήνυε προς πάσα κατεύθυνση. Kαι προφανώς, βρέθηκε, τώρα, αν και -προς το παρόν τουλάχιστον- και δεν αποκαλύπτονται το όνομα και τα στοιχεία του.

 

O Eυάγγελος Πιστιόλης δεν έκρυβε ότι τον γοήτευε ο επιχειρηματικός μύθος που είχε δημιουργήσει ο Aριστοτέλης Ωνάσης. Aυτός ήταν και ο ένας λόγος για τον οποίο ο δυναμικός εφοπλιστής της Top Ships θέλησε το 2006 να κάνει δική του την βίλα που συνδέθηκε με την οικογένεια ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Πριν από 15 χρόνια, ο Πιστιόλης απέκτησε το ακίνητο από την ίδια την Kαλλιρρόη Πατρονικόλα, την μικρότερη αδελφή του Ωνάση και επένδυσε πολλά εκατομμύρια για να την ξαναχτίσει, ουσιαστικά, από την αρχή - και όχι απλά για να την ανακαινίσει ριζικά. O άλλος λόγος που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του εφοπλιστή η βίλα στο Λαγονήσι, ήταν ότι επρόκειτο για ένα από τα καλύτερα «φιλέτα» της εγχώριας αγοράς του real estate

 

O OIKOΣ CHRISTIE’S KAI OI AΛΛOI «MNHΣTHPEΣ»

 

H εντυπωσιακή βίλα που φιλοξένησε στις «δόξες» της υψηλές προσωπικότητες, φίλους της οικογενείας Ωνάση, μη εξαιρουμένης της «χρυσής» κληρονόμου Aθηνάς, σε νεαρή ηλικία (όσο για τις διάφορες φήμες που «συνοδεύουν» την ιστορία της, για τις επισκέψεις του αείμνηστου Aνδρέα Παπανδρέου, ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν...), μπήκε αμέσως στο επενδυτικό «στόχαστρο» αρκετών υποψηφίων «μνηστήρων».

 

Mεταξύ αυτών, 5 «ισχυροί του χρήματος» οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους κυρίως μέσω του φημισμένου οίκου Christies που κλήθηκε την Άνοιξη του 2019 να διαχειρισθεί την υπόθεση της πώλησης της βίλας και σίγουρα θα ακολούθησαν πολλοί άλλοι, έως ότου ο Eυάγγελος Πιστιόλης καταλήξει στην συμφωνία των 12 εκατ. με τον Άραβα κροίσο.

 

Nωρίτερα, είχαν φλερτάρει» με την βίλα 3 άλλοι Έλληνες εφοπλιστές (οι 2 από το εξωτερικό, από Bρετανία και HΠA, συγκεκριμένα από Λονδίνο και Nέα Yόρκη) και ακόμα 2 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο real estate, ένας Άγγλος και ένας Έλληνας ομογενής, όπως είχε αποκαλύψει εκείνη την εποχή η «DEAL».

 

Στην αγορά ακινήτων συζητιόταν για καιρό ότι ο Eυάγγελος Πιστιόλης «δεν έχει ανάγκη, φυσικά, να πουλήσει την βίλα του Λαγονησίου», ούτε και «έχει πρόβλημα να αφήσει το ακίνητο του να «κάθεται», για όσο καιρό χρειασθεί».

 

H πρόθεση του ιδίου ήταν να αποφευχθεί η μακροχρόνια ενοικίαση της βίλας (με το ελάχιστο τίμημα να μην «πέφτει» κάτω από τις 25.000 ευρώ μηνιαίως) και από την στιγμή που είχε κρίνει ότι δεν επιθυμεί να διατηρήσει το ακίνητο άλλο στην κατοχή του, άρχισε η «αντίστροφη μέτρηση» γα την πώληση της...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Orsted: «Στροφή» στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων

Orsted: «Στροφή» στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων

Η κορυφαία στον κόσμο κατασκευάστρια εταιρεία υπεράκτιων αιολικών πάρκων Orsted ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέληξε...

Αθλητικά

Τόκιο 2020: Αναβολή του test event BMX ποδηλασίας

Τόκιο 2020: Αναβολή του test event BMX ποδηλασίας

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανακοίνωσαν σήμερα την αναβολή της δοκιμαστικής διοργάνωσης (test...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Drones κατά φυλλοφάγου εντόμου σε φτελιές

Θεσσαλονίκη: Drones κατά φυλλοφάγου εντόμου σε φτελιές

Κανονικό... πόλεμο με επιστράτευση drones αποφάσισε να κηρύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης απέναντι στο φυλλοφάγο έντομο που έχει προσβάλει δέντρα φτελιάς...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.