Δάνειο 85 εκατ. δολαρίων στο Μαυροβούνιο

Δάνειο ύψους 85 εκατ. δολαρίων θα λάβει το Μαυροβούνιο από την Παγκόσμια Τράπεζα, με στόχο τη διασφάλιση της μακροοικονομικής σταθερότητας και την εξάλειψη κινδύνων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

 

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών του Μαυροβουνίου τονίζεται πως, το μεγαλύτερο μέρος του δανείου θα διατεθεί για τη στήριξη του προϋπολογισμού του 2012.

 

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών Μίλοραντ Κάτνιτς επισήμανε ότι η χορήγηση του δανείου στο Μαυροβούνιο «επιβεβαιώνει ότι ασκούμε (η κυβέρνηση) συνετή και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική».

 

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι το δάνειο θα διατεθεί στο Μαυροβούνιο, διότι η Τράπεζα διαπιστώνει πως η κυβέρνηση της βαλκανικής αυτής χώρας έκανε πρόοδο στα πεδία της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος και της υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.