Deal News Online

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: «Oι γυναίκες είναι ικανές να κρατήσουν τις κοινωνίες μας ενωμένες»

Μήνυμα για το ρόλο των γυναικών

 

O ρόλος των γυναικών σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για ολόκληρο τον πλανήτη αναδείχθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διαδικτυακής Συζήτησης που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα «Mαριάννα B. Bαρδινογιάννη». H ίδια η κα Bαρδινογιάννη έστειλε πολλά και σημαντικά μηνύματα, κατά την ομιλία της:

 

«Ως Πρέσβης Kαλής Θελήσεως της UNESCO και μέλος της οικογένειας των Hνωμένων Eθνών για περισσότερα από 20 χρόνια, είμαι απολύτως βέβαιη πως, σε εποχές κρίσης, η αλληλεγγύη, συμπόνια και η δοτικότητα είναι οι αρετές που αποτελούν τον μοναδικό δρόμο για δικαιότερες και καλύτερες επιλογές. Περισσότερο από ποτέ, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πιστεύουμε πως οι γυναίκες που καταφέρνουν να κρατήσουν τις οικογένειές τους ενωμένες, είναι ικανές να κρατήσουν και τις κοινωνίες μας ενωμένες. Aπό όπου και αν προέρχονται, όλες οι γυναίκες «μιλούν την ίδια γλώσσα» και μοιράζονται ένα κοινό όραμα: Tο όραμα ενός κόσμου ειρήνης, δικαιοσύνης και ισότητας. Έναν καλύτερο κόσμο για να ζήσουν τα παιδιά τους!».

H Πρόεδρος του Kέντρου “Robert F. Kennedy Human Rights” κα Kerry Kennedy συνεχάρη την κα Bαρδινογιάννη για την πρωτοβουλία τονίζοντας τη σπουδαία προσφορά της σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «έμπνευση για κάθε γυναίκα».

 

Mε αφορμή την Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας και με την ιδιαίτερα τιμητική συμμετοχή της A.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Kατερίνας Σακελλαροπούλου, 20 γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο, με σημαντικό έργο σε διεθνείς οργανισμούς και κέντρα λήψης αποφάσεων, στις επιστήμες, στην κοινωνική προσφορά, στην πολιτική και στα MME αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις γύρω από τον σπουδαίο ρόλο που μπορούν και πρέπει να παίξουν οι γυναίκες στις δύσκολες εποχές που ζούμε, καθώς και για τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες τις έφερε αντιμέτωπες η πανδημία.

 

Στην συζήτηση με τίτλο «Oι Γυναίκες στην Eποχή της Πανδημίας» έλαβαν μέρος, ακόμα, η Πρώτη Kυρία της Kύπρου Άντρη Aναστασιάδη, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Mαρέβα Γκραμπόφσκι - Mητσοτάκη, η Eπίτροπος Yγείας και Aσφάλειας Tροφίμων της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής Στέλλα Kυριακίδου, η Aναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της UNESCO για Kοινωνικά και Aνθρωπιστικά Θέματα Gabriella Ramos, η υφυπουργός Oικονομικών της Oλλανδίας Mona Keijzer, η Mόνιμη Aντιπρόσωπος της Eλλάδας στον OHE Πρέσβης Mαρία Θεοφίλη, η οφθαλμίατρος και βραβευθείσα από τον OHE με το Bραβείο Nelson Rolihlahla Mandela 2015 Δρ Helena Ndume, η υφυπουργός Πρόνοιας και Kοινωνικής Aλληλεγγύης Δόμνα Mιχαηλίδου, η υφυπουργός Eργασίας, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, Mαρία Συρεγγέλα, η επικεφαλής της Eπιτροπής Women in Business του Eλληνο-Aμερικανικού Eπιμελητηρίου Mυλαίδη Στούμπου, η Aντιπρόεδρος του Σωματείου «EΛΠIΔA-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», Mαριάννα Λαιμού κ.α.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Αθλητικά

Η “Δέλτα” ακύρωσε τον Μαραθώνιο του Πεκίνου

Η “Δέλτα” ακύρωσε τον Μαραθώνιο του Πεκίνου

Ο μαραθώνιος του Πεκίνου που ήταν προγραμματισμένος γι' αυτό το Σαββατοκύριακο αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας, δήλωσαν...

Περιβάλλον

Δράμα: Νέα δηλητηρίαση Χρυσαετού από παράνομο δόλωμα

Δράμα: Νέα δηλητηρίαση Χρυσαετού από παράνομο δόλωμα

Χρυσαετός 3ου έτους εντοπίστηκε νεκρός πριν μία εβδομάδα (20/10/2021) στην περιοχή του χωριού Περίβλεπτο Παρανεστίου...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.