Ναυτιλία

Χαμένη η κρουαζιέρα το ‘12 ; - Δυσοίωνες προβλέψεις

Ορατός είναι ο κίνδυνος να χαθεί η κρουαζιέρα για το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Μάρκος Φόρος.

 

«Ο νόμος για την άρση του καμποτάζ άλλαξε αλά ελληνικά. Υπάρχουν προβλήματα. Μπορεί να χαθεί και το 2012 γιατί τα προγράμματα έχουν εκπονηθεί .Η καθυστέρηση αλλαγής του νόμου δυσκολεύει στο να γίνει home porting o Πειραιάς.

 

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μας είπε ότι θα αλλάξει ο νόμος όμως υπάρχει καθυστέρηση που δυσκολεύει τα πράγματα».

 

Αυτά είπε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Μάρκο Φόρο ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρία του Συνδέσμου αφού ευχαρίστησε τους αντιπροέδρους Μιχάλη Λάμπρο και τον Μιχάλη Σακέλλη.

 

«Εκκρεμή το να σταματήσει να ισχύει η σύμβαση για τις εταιρείες κρουαζιέρας που είναι περιοριστική. Μόνο εάν θέλεις να μειώσεις τον αριθμό των πλοίων που έρχονται στη χώρα, και μόνο τότε μπαίνει σύμβαση. Δεν υπάρχει άλλο κράτος του κόσμου που να έχει σύμβαση» τόνισε ο Μ.Φόρος και προσέθεσε:

 

«- Στη ΓΣ του ΣΕΕΝ στις 12 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν εκτός από τα σημερινά μέλη του Συνδέσμου και τα ταμειακώς εν τάξει μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας τα οποία θα μπορούν να εγγραφούν άμεσα στον ΣΕΕΝ ώστε να εκλέξουμε ένα νέο 12μελές συμβούλιο που θα περιλαμβάνει 4 εκπροσώπους της κρουαζιέρας, 4 εκπροσώπους των ferry διεθνών πλόων και 4 εκπροσώπους της Ακτοπλοϊας.

 

- Εάν έρθουν 10 πλοία με ξένη σημαία θα βρουν δουλειά 100 Έλληνες. Στην εταιρεία Χανδρής μετά την πώλησή της υπάρχουν 400 Έλληνες ναυτικοί».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή