Αλχημείες και σενάρια επί τάπητος στο υπ. Οικονομικών Προτεινόμενο

Σενάρια επί σεναρίων μελετούν και αναλύουν αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το κράτος δεν θα υποχρεωθεί τις επόμενες εβδομάδες να προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών.

 

Με την καθυστέρηση στην εκταμίευση της 6ης δόσης – η οποία θεωρείται ακόμη αμφίβολη-μετά το τέλος του χθεσινού Εurogroup, το οικονομικό επιτελείο καλείται να βρει τρόπους για να καλύψει τις ανάγκες του Δημοσίου χωρίς να υπολογίζει στα χρήματα των δανειστών μας.

 

Στις 13 και τις 27 Οκτωβρίου το Δημόσιο πρέπει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις το ύψος των οποίων συνολικά υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ ενώ επιπλέον ανάγκες θα προκύψουν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα.

 

Το οικονομικό επιτελείο βασίζεται επίσης και στα φορολογικά έσοδα (κυρίως τις εισπράξεις της έκτακτης εισφοράς που εκτιμάται ότι έχουν ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ) για να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Οικονομικών είχε προχωρήσει σε μια δραματική δήλωση «αν θέλουμε να συνεχίσει να πληρώνει το δημόσιο μισθούς και συντάξεις, τότε οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.