Γερμανική επενδυτική "επέλαση" με οδηγό τον Ρέσλερ

"Φορτωμένος" με επενδυτικά σχέδια για την Ελλάδα καταφθάνει σήμερα στην Αθήνα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, συνοδεία πολυπληθούς ομάδας Γερμανών επιχειρηματιών, δραστηριοποιούμενων κατά κύριο λόγο στους τομείς της ενέργειας και του real estate.

 

Η επίσκεψη του κ. Ρέσλερ, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας των δύο υπουργών για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία, αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.

 

Οι δύο υπουργοί θα μιλήσουν σήμερα το βράδυ σε εκδήλωση στο ξεvοδοχείο Divani Apollon, ενώ αύριο πρωί οι δύο θα έχουν πρόγευμα εργασίας. Αργότερα, θα χαιρετίσουν την έναρξη του ελληνογερμανικού business forum στο οποίο θα συμμετάσχουν ο Γερμανός υπουργός και η «ομάδα» του, και το οποίο διοργανώνει από κοινού ο ΣΕΒ με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών (BDI). Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

 

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και θα υπογράψουν τη διμερή συμφωνία οικονομικής συνεργασίας.

 

Οι φήμες που ήθελαν τον κ. Ρέσλερ να καταφθάνει με σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλίας Μόσιαλος να ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Ρέσλερ, συνοδευόμενος από 50 Γερμανούς επιχειρηματίες, θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να συζητήσουν τους άξονες επιχειρηματικής συνεργασίας.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.