Τα διυλιστήρια σώζουν την παρτίδα των ελληνικών εξαγωγών

Ελάχιστα αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές τον Αύγουστο σύμφωνα με στοιχεία την Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καθώς η ισχνή αύξηση 0,9% που κατεγράφη αφήνουν μια χαραμάδα φωτός στους σκοτεινούς καιρούς που διανύει το ελληνικό εμπόριο.

 

Ωστόσο μεγάλο μέρος της ελληνικής επιτυχίας οφείλεται στην κινητικότητα που παρουσιάζουν τα ελληνικά διυλιστήρια.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά τον Αύγουστο 2011 ανήλθε σε 1.075 δισ. ευρώ, έναντι 1,06 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 0,9%.

 

Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2010 - Αυγούστου 2011 παρουσίασε αύξηση 13,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2009 - Αυγούστου 2010.

 

Ο ρόλος των διυλιστηρίων


Αν συμπεριληφθούν οι εξαγωγές των δύο μεγάλων διυλιστηρίων πετρελαίου της χώρας η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών κατά τον Αύγουστο 2011 ανήλθε σε 1,66 δισ. ευρώ, έναντι 1,20 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 38,6%. Δηλαδή τα διυλιστήρια σώζουν την παρτίδα με 600 εκατ. ευρώ εξαγωγές.

 

Την ίδια περίοδο η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 2,349 δισ. ευρώ, έναντι 2,32 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 1%.

 

Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2010 - Αυγούστου 2011 παρουσίασε μείωση 13% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2009 - Αυγούστου 2010. Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων τον Αύγουστο 2011 ανήλθε στο ποσό των 2,68 δισ. ευρώ, έναντι 3,2 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στο χείλος της κατάρρευσης βρίσκεται η British Steel, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, εκτός...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Τουρισμός

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας Ξένων Πρεσβειών από 17...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.