Τι εμποδίζει την Κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις;

Καθησυχαστικός προς τις αγορές και τους εταίρους προσπαθεί να εμφανιστεί ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος σε συνέντευξη του στη Fiogaro, τονίζει πως η Ελλάδα θα συγκεντρώσει 4 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του έτους.

 

Ο Έλληνας υπουργός, ο οποίος θα μεταβεί τις προσεχείς ημέρες στη Γαλλία, προσθέτει πάντως ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία σε καλές τιμές και όχι να τα «σκοτώσει» υπό το κράτος της βιασύνης.

 

«Η Ελλάδα ζητεί από τους υποψήφιους αγοραστές κρατικών επιχειρηματικών μονάδων να εγγυηθούν για τις θέσεις εργασίας και για την πραγματοποίηση επενδύσεων», σημειώνει στη γαλλική εφημερίδα ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

Ερωτηθείς γιατί δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις που νομοθετούνται στην Ελλάδα, ο υπουργός αναφέρει ως αιτίες την «έλλειψη κοινωνικής ειρήνης και την ανασφάλεια, που εμποδίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε».

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει ότι αντιλαμβάνεται τη λαϊκή δυσαρέσκεια, καθώς μειώθηκαν οι μισθοί των Ελλήνων κατά 30% έως 40%.

 

«Η οργή είναι λοιπόν φυσιολογική», σημειώνει. Και προσθέτει ότι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη είναι η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης. Αλλά, η Ελλάδα τουλάχιστον, «βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης», παραδέχεται.

 

Η Figaro σημειώνει ότι στο Παρίσι ο έλληνας υπουργός θα συναντηθεί με το γάλλο υπουργό Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν και με εκπροσώπουν μεγάλων ενεργειακών εταιρειών, όπως είναι οι Electricite de France (EDF), Gaz De France (GDF) και Veolia Environnement.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.