Deal News Online

ΤΙΤΑΝ: Διπλή διάκριση στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021

Διπλή διάκριση έλαβε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021, στην κατηγορία Bravo Governance για τους νέους και φιλόδοξους στόχους ESG για το 2025 και μετά, καθώς και στην κατηγορία Bravo in Action για την ίδρυση του πρώτου Φαινολογικού Κήπου της Ελλάδας στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου TITAN στην Ευκαρπία, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

Όπως αναφέρει ο Όμιλος, και οι δύο πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των προσπαθειών του για βιώσιμη ανάπτυξη, «ένας στρατηγικός στόχος στον οποίο ο ΤΙΤΑΝ διατηρεί αμείωτη την προσήλωσή του».

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Το 2020, ο ΤΙΤΑΝ αξιολόγησε εκ νέου τα θέματα ESG (περιβάλλον, κοινωνία, διακυβέρνηση) που είναι ουσιώδη για τους συμ-μετόχους μας και τις επιχειρηματικές μονάδες του Ομίλου και έθεσε νέους στόχους ESG για το 2025 και μετά. Ο Όμιλος ανακοίνωσε 20 στόχους, οι οποίοι εστιάζουν σε τέσσερις πυλώνες και διέπονται από τις αρχές καλής διακυβέρνησης, διαφάνειας και επιχειρηματικής ηθικής, ενώ ευθυγραμμίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030:

 

Ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και ψηφιακός μετασχηματισμόςΥγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την εξέλιξη, καλλιεργώντας κουλτούρα ίσων ευκαιριών για όλουςΘετικό αποτύπωμα στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστεΥπεύθυνη εφοδιαστική αλυσίδα

 

Η θέσπιση νέου στόχου μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 35% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, η επαλήθευση των στόχων από το SBTi (Science Based Targets initiative), η επίτευξη υψηλών επιδόσεων όσον αφορά στις αέριες εκπομπές, καθώς και η εκπόνηση – υλοποίηση σχεδίων διαχείρισης βιοποικιλότητας, είναι μόνο μέρος των στόχων, που όμως συνδέονται άμεσα και με τη δεύτερη πρωτοβουλία που ανέλαβε το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, σε μια δημιουργική συνεργασία με το ΑΠΘ για την ίδρυση του πρώτου φαινολογικού κήπου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και διακρίθηκε στην Bravo Sustainability Week».

 

Σύμφωνα με τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ, σε έκταση 2500 τ.μ. που παραχωρήθηκε εντός του εργοστασίου, φυτεύτηκαν δένδρα και θάμνοι, από 20 διαφορετικά είδη. Για περίοδο τουλάχιστον δέκα ετών, από τον κήπο θα συλλέγονται και θα καταγράφονται με συστηματικό τρόπο βιολογικά δεδομένα, τα οποία θα συνεισφέρουν στη γνώση γύρω από την κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις και την ανάσχεσή της.

 

Πέρα από τα σημαντικά οφέλη του προγράμματος σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, η καλή αυτή πρακτική αναδεικνύει και τα κοινωνικά οφέλη, όπως η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη διαχείριση του αστικού πρασίνου και οι δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για παιδιά και εφήβους.

 

«Οι πρωτοβουλίες αυτές, όπως και άλλες που αναλαμβάνει ο ΤΙΤΑΝ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιώσιμης ανάπτυξης, συνέβαλαν στον εθνικό διάλογο για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2021, που διοργανώθηκε από το Qualitynet Foundation. Διακρίθηκαν μέσω του διαλόγου με επιτροπές αξιολόγησης και με ένα σύνολο 14.380 Ενεργών Πολιτών που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην επιτυχία και εξέλιξη των πρωτοβουλιών που διαμορφώνουν τη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο», αναφέρει ο Όμιλος.


Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Premier League: Stop στην αυτοχρηματοδότηση των συλλόγων

Premier League: Stop στην αυτοχρηματοδότηση των συλλόγων

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ ψήφισαν προσωρινή αναστολή της δυνατότητας χρηματοδότησης των συλλόγων, μέσω χορηγιών...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.