Ειδήσεις - Ελλάδα

Απειλούν με απεργίες διαρκείας οι δάσκαλοι

Καζάνι που βράζει η Παιδεία, καθώς οι δάσκαλοι προσανατολίζονται σε απεργίες διαρκείας. Πρότασή τους στη συνεδρίαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) είναι να προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

 

Σε αυτή την πρόταση συμφώνησαν οι δυο μεγάλες παρατάξεις των δασκάλων, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.

 

Η ΠΑΣΚ έχει ήδη ζητήσει απεργία διαρκείας στον κλάδο των δασκάλων, ενώ σήμερα και η ΔΑΚΕ ζήτησε με πρότασή της απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

Στην εισήγησή τους τα μέλη της ΔΑΚΕ προτείνουν:

 

-Διήμερο παραστάσεων διαμαρτυρίας στις 14 και 17 Οκτωβρίου με την κήρυξη τρίωρων διευκολυντικών στάσεων εργασίας στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή και συνεργασία της ΟΛΜΕ, των φοιτητών, των μαθητών, των γονέων και του Συλλόγου Εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας.

 

-Την κήρυξη τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης 18,19 και 20 Οκτωβρίου, ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και συμμετοχή στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.

 

-Πραγματοποίηση έκτακτων γενικών συνελεύσεων στις 20 Οκτωβρίου με πρόταση-εισήγηση του ΔΣ της ΔΟΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 24 Οκτωβρίου.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή