Deal News Online

Ισραήλ: Εμβολιασμένο το 50% όσων έχουν μολυνθεί απ'τη μετάλλαξη Delta

Προειδοποιήσεις από τους ειδικούς για τη νέα μετάλλαξη

 

Πλήρως εμβολιασμένα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με την παραλλαγή Delta θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα, δήλωσε ο Chezy Levy, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, την Τετάρτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz.

 

«Παρόλο που οι αριθμοί είναι χαμηλοί, το γεγονός ότι αυτό φτάνει στους εμβολιασμένους ανθρώπους σημαίνει … ότι ακόμα εξακολουθούμε να ελέγχουμε πόσοι εμβολιασμένοι άνθρωποι έχουν επίσης μολυνθεί», δήλωσε ο Levy, σύμφωνα με τον Haaretz.

 

Ο Levy είπε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Kan Bet ότι περίπου το 40% έως 50% των νέων περιπτώσεων φαίνεται να ήταν άτομα που είχαν εμβολιαστεί, ανέφερε η Haaretz.  Ο ίδιος δεν φάνηκε να καθορίζει ένα χρονικό πλαίσιο για τις νέες περιπτώσεις.

 

Ο αριθμός είναι πιθανώς μια εκτίμηση, καθώς το υπουργείο αναλύει ακόμη τις περιπτώσεις. Τη Δευτέρα, ο Levy είπε ότι το ένα τρίτο των νέων καθημερινών περιπτώσεων ήταν άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

 

Δεν είναι σαφές εάν αυτοί οι άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί πλήρως ή μερικώς.

 

Αν και οι μολύνσεις μεταξύ εμβολιασμένων ανθρώπων έχουν προκαλέσει ανησυχία στους Ισραηλινούς, οι λοιμώξεις δεν φαίνεται να είναι τόσο σοβαρές όσο σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

 

Αν και είναι προκαταρκτικά, τα στοιχεία υπογραμμίζουν την ανησυχία ότι η μετάλλαξη Delta θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται ακόμη και σε μέρη όπως το Ισραήλ όπου έχουν εμβολιαστεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

 

Οι νέες καθημερινές περιπτώσεις που καταγράφονται στο Ισραήλ έχουν ανέβει σε πάνω από 100, το υψηλότερο επίπεδο στη χώρα από τον Μάιο. Περίπου το 70% των περιπτώσεων προκλήθηκε από την παραλλαγή Delta, δήλωσε ο Levy τη Δευτέρα.

 

Το Ισραήλ είχε αρχίσει να τερματίζει τους περιορισμούς - τερμάτισε την εσωτερική κάλυψη με μάσκα την περασμένη εβδομάδα καθώς οι καθημερινές περιπτώσεις κορονοϊού ήταν μονοψήφιες.

 

Από την Πέμπτη, περίπου το 57% του πληθυσμού του Ισραήλ είχε εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

 

Από τη Δευτέρα, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 από την τελευταία αύξηση, δήλωσε ο Ran Balicer, στέλεχος του ισραηλινού οργανισμού υγειονομικής περίθαλψης Clalit, σε ένα tweet.

 

Από όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, η παραλλαγή Delta θα μπορούσε να αποτελέσει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Η έρευνα δείχνει ότι είναι σε ευκολότερη θέση να εισχωρήσει σε άτομα που είχαν μόνο μία δόση των εμβολίων δύο δόσεων, όπως τα Pfizer και AstraZeneca.

 

Τη Δευτέρα, ο Mike Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δήλωσε ότι η παραλλαγή του Delta θα μπορούσε "να είναι πιο θανατηφόρα επειδή είναι πιο αποτελεσματική στον τρόπο που μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων".

 

Οι δύο δόσεις των εμβολίων φαίνεται να είναι προστατευτικές έναντι της παραλλαγής Delta.

 

Μια ανάλυση από αξιωματούχους υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer ήταν 88% αποτελεσματικές έναντι της Delta, ενώ μία δόση ήταν 33% αποτελεσματική. Αυτό συγκρίνεται με την 95% αποτελεσματικότητα έναντι του αρχικού στελέχους, ή 52% μετά από την πρώτη δόση.

 

Όμως κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό και οι αποκαλούμενες διεισδυτικές περιπτώσεις είναι ακόμα δυνατές.

 

Με άλλες μεταλλάξεις, οι διεισδυτικές λοιμώξεις ήταν ως επί το πλείστον ήπιες.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η παραλλαγή Delta αποτελεί περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων, 26 από τους 73 συνολικούς θανάτους που σχετίζονται με την παραλλαγή Delta ήταν μεταξύ ατόμων που είχαν εμβολιαστεί πλήρως, ανέφερε η εφημερίδα The Telegraph αυτήν την εβδομάδα.


Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19αλλά με την παρέμβαση ακτιβιστών...

Περιβάλλον

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα μήνα

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα…

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο "Whywasteme"που...

Τουρισμός

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Το παρόν στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM TOP RESA 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματιών του τουρισμού...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.