Η κρίση προκαλεί…αλκοολισμό

Η κρίση φαίνεται ότι προκαλεί τον αλκοολισμό και αυτό ισχύει σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

 

Όταν οι μακροοικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται, η κατάχρηση αλκοόλ διαδίδεται στον πληθυσμό, καταλήγει μελέτη που εξέτασε στοιχεία για τις ΗΠΑ.

 

Το συμπέρασμα μπορεί να φαίνεται σχεδόν αυτονόητο, στην πραγματικότητα όμως έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες.

 

Όπως επισημαίνει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, όπου πραγματοποιήθηκε η νέα μελέτη, η διαθέσιμη βιβλιογραφία υποδεικνύει ότι η κατάχρηση αλκοόλ μειώνεται σε οικονομικά δύσκολους καιρούς, πιθανότατα επειδή ο κόσμος έχει λιγότερα χρήματα να διαθέσει σε δευτερεύουσες ανάγκες όπως το αλκοόλ.

 

Το ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα προκύπτει τώρα από τη μελέτη του Μάικλ Φρεντς, οικονομολόγου που ειδικεύεται σε θέματα υγείας: η κατάχρηση αλκοόλ και η συχνότητα του αλκοολισμού αυξάνονται σημαντικά όσο η απασχόληση πέφτει σε επίπεδο αμερικανικής πολιτείας.

 

«Είμαστε από τους πρώτους που δείχνουν ότι, παρόλο που τα εισοδήματα πέφτουν για τους περισσότερους ανθρώπους σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας, η προβληματική ή ριψοκίνδυνη χρήση αλκοόλ αυξάνεται» λέει ο ίδιος ο Φρεντς.

 

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Health Economics, με τίτλο «Μακροοικονομικές συνθήκες και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ».


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.