Περιβάλλον

Αύξηση κινδύνων για τα δελφίνια μετά το lockdown

Τα δελφίνια κινδυνεύουν όλο και περισσότερο από την αυξανόμενη δημοτικότητα των σκαφών και των θαλάσσιων σπορ μετά το lockdown, αναφέρουν βρετανικές φιλοζωικές οργανώσεις.

 

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα ζώα περιλαμβάνουν το να φοβούνται να πλησιάσουν περιοχές όπου βρίσκουν την αγαπημένη τους τροφή – όπως ο σολομός – και η πιθανότητα να χτυπηθούν και να τραυματιστούν από βάρκα. Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι σχετίζονται με την αύξηση επισκεπτών σε παράκτιες περιοχές μετά το τέλος του lockdown.

 

Συγκεκριμένα, η οργάνωση προστασία των φαλαινών και των δελφινιών (Whale and Dolphin Conservation -WDC) είπε ότι ο Chanonry Narrows, ένας χώρος τροφοδοσίας δελφινιών στο Moray Firth στην Βόρεια Θάλασσα, συγκαταλέγεται μεταξύ των περιοχών που έχουν επηρεαστεί αρνητικά περισσότερο. Υπήρξαν επίσης αναφορές για πλοία που οδηγούν πολύ κοντά στα δελφίνια στα ανοιχτά του Αμπερντίν και του Ουλάππουλ.

 

Η WDC υπογραμμίζει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι δεν γνώριζαν τη ζημία που είναι σε θέση να προκαλέσουν. Παρ' όλα αυτά, πρόσθεσε ότι υπήρξαν περιστατικά όπου οι άνθρωποι κυνηγούσαν σκόπιμα ή παρενοχλούσαν τα δελφίνια.

 

"Αυτή η εποχή του χρόνου είναι αρκετά σοβαρή επειδή έχουμε θηλυκά δελφίνια έγκυα στην περιοχή και το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι να απομακρυνθούν από τους αγαπημένους τους χώρους, οι οποίοι βρίσκονται στο ίδιο το Chanonry Narrows", ανέφερε ο Charlie Phillips, υπεύθυνος της φιλοζωικής.

 

Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνονται από τα δελφίνια όταν τους ζητείται - συχνά από τον υπεύθυνο της περιοχής που τους φωνάζει από την κοντινή ακτογραμμή - αλλά "μερικές φορές η συμπεριφορά είναι σκόπιμα παρενοχλητική".


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή