Η Google στον "χορό" των μουσικών cloud υπηρεσιών

Το ηλεκτρονικό ψαχτήρι της Google, η οποία είχε από τον Μάιο ανακοινώσει την cloud υπηρεσία του, τώρα φημολογείται ότι ετοιμάζει και ηλεκτρονικό μουσικό κατάστημα, πιθανότητα για να ανταγωνιστεί αυτά της Amazon και της Apple.

 

Οι New York Times ανέφεραν την Πέμπτη ότι σύμφωνα με πολλά στελέχη της μουσικής βιομηχανίας, το κατάστημα είναι πολύ πιθανό να συνδέεται άμεσα με την υπάρχουσα υπηρεσία cloud της Google, την Beta Music, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των τραγουδιών τους σε απομακρυσμένους διακομιστές και μετά μέσω streaming να τα απολαμβάνουν σε φορητές και μη συσκευές.

 

Η Google, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ξεκινήσει την υπηρεσία ακόμα και πριν να έχει διευθετήσει το ζήτημα της απόκτησης δικαιωμάτων πώλησης τραγουδιών, από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

 

Σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, αν και έχουν γίνει συνομιλίες με τις 4 μεγάλες δισκογραφικές, μόνο η EMI φαίνεται στο να είναι κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας.

 

Από τη μεριά τους τόσο η Google, όσο και οι δισκογραφικές εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δεδομένη στιγμή αυτές τις πληροφορίες, ωστόσο οι Times, σημειώνουν ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε την νέα υπηρεσία, πριν από την εγκαινίαση της νέας cloud υπηρεσίας της Apple, iTunes Match.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Τριπλασιάστηκαν τα τριμηνιαία κέρδη της κινεζικής εταιρείας Lenovo, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις υπολογιστών βοήθησαν τη...

Media

Μέχρι πότε μεταδίδονται πολιτικές διαφημίσεις και δημοσκοπήσεις

Μέχρι πότε μεταδίδονται πολιτικές διαφημίσεις και δημοσκοπήσεις

Μια ανάσα πριν τις κάλπες για τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και η προεκλογική περίοδος των...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.