Η Google στον "χορό" των μουσικών cloud υπηρεσιών

Το ηλεκτρονικό ψαχτήρι της Google, η οποία είχε από τον Μάιο ανακοινώσει την cloud υπηρεσία του, τώρα φημολογείται ότι ετοιμάζει και ηλεκτρονικό μουσικό κατάστημα, πιθανότητα για να ανταγωνιστεί αυτά της Amazon και της Apple.

 

Οι New York Times ανέφεραν την Πέμπτη ότι σύμφωνα με πολλά στελέχη της μουσικής βιομηχανίας, το κατάστημα είναι πολύ πιθανό να συνδέεται άμεσα με την υπάρχουσα υπηρεσία cloud της Google, την Beta Music, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των τραγουδιών τους σε απομακρυσμένους διακομιστές και μετά μέσω streaming να τα απολαμβάνουν σε φορητές και μη συσκευές.

 

Η Google, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ξεκινήσει την υπηρεσία ακόμα και πριν να έχει διευθετήσει το ζήτημα της απόκτησης δικαιωμάτων πώλησης τραγουδιών, από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

 

Σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, αν και έχουν γίνει συνομιλίες με τις 4 μεγάλες δισκογραφικές, μόνο η EMI φαίνεται στο να είναι κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας.

 

Από τη μεριά τους τόσο η Google, όσο και οι δισκογραφικές εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δεδομένη στιγμή αυτές τις πληροφορίες, ωστόσο οι Times, σημειώνουν ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε την νέα υπηρεσία, πριν από την εγκαινίαση της νέας cloud υπηρεσίας της Apple, iTunes Match.


protoselida

World Business

«H πιο  σημαντική συμφωνία είναι με  την EE»!

«H πιο σημαντική συμφωνία είναι με …

«H μοναδική μεγαλύτερη συμφωνία που χρειάζεται να κάνουμε είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τους...

Media

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, δημοσιογράφος και βιογράφος του Αριστοτέλη Ωνάση.Σύμφωνα...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.