Deal News Online

undefined

Φέσια 20 εκατ. από το λουκέτο της Leo Burnett

Σε πτώχευση της θυγατρικής Leo Burnett, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, προχώρησε ο γαλλικός πολυεθνικός όμιλος Publicis.

 

Η εταιρεία κινείται επιχειρηματικά στο χώρο της επικοινωνίας και διαφήμισης ενώ από την πτώχευση η επιχείρηση αφήνει φέσι τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ στις ελληνικές εταιρείες ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ.

 

Σημειώνεται ότι η κίνηση της Publicis είναι πρωτάκουστη καθώς πρώτη φορά ένας πολυεθνικός κολοσσός αφήνει μια μικρή θυγατρική του να πτωχεύσει, έχοντας προηγουμένως μάλιστα εμπλακεί σε μια περίεργη υπόθεση με μεταχρονολογημένες επιταγές και περίεργες διαδρομές χρήματος των πελατών του.

 

Η Leo Burnett μάλιστα φέρεται αναμεμιγμένη στο σκάνδαλο του τηλεοπτικού σταθμού Alter, έχοντας δώσει με μορφή προκαταβολής περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό που απειλείται εδώ και μήνες με λουκέτο.

 

Πολλά είναι τα φέσια και στους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς που ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα οι ακάλυπτες επιταγές που έχει στα χέρια του ο ΑΝΤ1 αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ, το Mega τα 4 εκατ. ευρώ, ενώ επιταγές μικρότερων ποσών έχουν στα χέρια τους οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί. Επιπλέον ποσό περίπου 8 εκατ. ευρώ οφείλεται στους υπόλοιπους ομίλους ΜΜΕ.

 

Τα τελευταία 24ωρα οι επικεφαλής των μεγάλων ομίλων media βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις προκειμένου να συντονίζουν τη δράση τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προχωρούν σε ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγορικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού προκειμένου να κατατεθούν μηνύσεις για απάτη και υπεξαίρεση εναντίον των στελεχών της Leo Burnett, αλλά και κυρίως στελεχών της μητρικής Publicis. Ειδικότερα και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μήνυση πρόκειται να κατατεθεί και κατά του νυν διευθύνοντος συμβούλου της Leo Burnett Mattias Emmerich. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η μητρική εταιρεία είναι εισηγμένη σε διεθνή χρηματιστήρια στα οποία επίσης θα γίνουν καταγγελίες.

 

Πιο συγκεκριμένα, η διαφημιστική εταιρεία είχε εισπράξει χρήματα από τους πελάτες για την διαφημιστική τους προβολή, τα ΜΜΕ είχαν διαθέσει το διαφημιστικό χώρο και χρόνο αλλά οι επιταγές που εκδόθηκαν από την Leo Burnett ουδέποτε πληρώθηκαν. Μεταξύ των πελατών της συμπεριλαμβάνονται μερικοί από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους στην χώρα όπως ο ΟΠΑΠ, η ΕΤΕ αλλά και το ελληνικό δημόσιο, κυρίως μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον πελάτης της διαφημιστικής ήταν και η Procter & Gamble με μια σειρά από brands που διαφημίζονται εντατικά στο σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ.

 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο όμιλος της Publicis λειτουργεί ταυτόχρονα στην Ελλάδα και μέσω δυο άλλων εταιρειών, των Publicis Hellas και Star Link. Στο πελατολόγιο της Publicis Hellas περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και εταιρείες κολοσσοί όπως η L'Oreal. Εξαιτίας του σκανδάλου που έχει προκύψει, εκτός των ένδικων μέσων που θα χρησιμοποιήσουν οι επικεφαλής των ελληνικών media, επεξεργάζονται σενάρια διακοπής της συνεργασίας και με τις άλλες δύο θυγατρικές του ομίλου Publicis.


World Business

Abbott Laboratories: Ισχυρότερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου

Abbott Laboratories: Ισχυρότερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα γ΄…

Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Abbott Laboratories, με την εταιρεία να...

Media

Αμφισβητεί τους αριθμούς της Ελλάδας για τον κορωνοϊό η Welt

Αμφισβητεί τους αριθμούς της Ελλάδας για τον κορωνοϊό…

Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της γερμανικής εφημερίδας Welt , η...

Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αυτοκίνητο

Αναπαλαιώνοντας το 205 GTi

Αναπαλαιώνοντας το 205 GTi

Για την επέτειο 210 ετών ιστορίας της Peugeot, η λέσχη «Aventure PEUGEOT» έχει δημιουργήσει μια...

Τεχνολογία

WEF: Οι μισές δουλειές θα γίνονται από μηχανές έως το 2025

WEF: Οι μισές δουλειές θα γίνονται από μηχανές…

Οι μισές εργασίες θα εκτελούνται από αυτοματοποιημένες, «έξυπνες» και άλλες μηχανές έως το 2025, ενώ...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.