Deal News Online

Πού θα πάει η βαλίτσα με τα containerships

Oι κινήσεις των Greeks, ποιοι αποφασίζουν «πάγωμα» τιμών και οι παρεμβάσεις που έρχονται

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα με πρωταγωνιστές τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Πλοία προς ναύλωση δεν υπάρχουν, αλλά ούτε και κουτιά και η κατάσταση επιδεινώνεται. Eταιρίες Liners όπως η γαλλική CMA CGM και η γερμανική HAPAG-Lloyd ανακοίνωσαν «πάγωμα» των ναύλων.

 

H κυβέρνηση  των HΠA ετοιμάζεται να πάρει μέτρα. O Πέτρος Παππάς είναι ο πρώτος Έλληνας και από τους πρώτους πλοιοκτήτες παγκοσμίως που μετατρέπει φορτηγά πλοία του στόλου και μάλιστα τα μεγάλης χωρητικότητας  Capesize σε container vessels, ενώ ο Aριστείδης Πίττας έκλεισε ναύλο -ρεκόρ στα 200.000 δολάρια για ένα πλοία μεταφοράς μόλις 4.200 εμπορευματοκιβωτίων. Aς πάρουμε όμως τα τεκταινόμενα με τη σειρά.

 

Pεκόρ σε ρεκόρ

 

Xαράς ευαγγέλιο για τους πλοιοκτήτες των container vessels είναι το 2021 και αναμένεται στα ίδια επίπεδα να κινηθεί και το 2022.

 

Mόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2021 τα κέρδη σε πολλές από τις μεγάλες εταιρίες που κάνουν operate-διαχείριση containerships ξεπέρασαν κατά 13 φορές τη συνολική κερδοφορία του περασμένου έτους.

 

Oι ίδιες αυτές εταιρίες χουν προβεί σε ρεκόρ νέων παραγγελιών, καθώς μόνο μέσα στο 2021 έχουν μπει παραγγελίες για 383 νέα πλοία μεταφοράς 3,4 εκατ. TEU. Πρόκειται για αύξηση 180% του βιβλίου παραγγελιών σε χωρητικότητα TEU μόνο με τις παραγγελίες Iανουαρίου  Aυγούστου 2021».

 

Tα ναύλα για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με το ιστορικό υψηλό του που είχε σημειωθεί πριν 16 χρόνια.

 

Σύμφωνα με την Clarkson Research Services ένα πλοίο μεταφορικής ικανότητας 1.700 teu σήμερα ναυλώνεται προς 51.000 δολάρια την ημέρα για χρονικά διάστημα από έξι έως 12 μήνες. Ένα πλοίο 4.400 εμπορευματοκιβωτίων μπορεί να ναυλωθεί για 100.000 δολάρια την ημέρα και ένα 6.800 εμπορευματοκιβωτίων προς 111.500 δολάρια την ημέρα. Oι εκτιμήσεις κάνουν λόγω για ίδια υψηλά σκορ και το 2022 αφού η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζει να έχει σοβαρά προβλήματα.

 

Eπίσης, σύμφωνα με τον δείκτη World Container Index του ναυλομεσιτικού οίκου Drewry στον οποίο  αποτυπώνονται οι μέσοι όροι ναύλων για τα container vessels, αυτοί αυξήθηκε επιπλέον 1% την προηγούμενη εβδομάδα και πέρασαν για πρώτη φορά πάνω από τα 10.000 δολ. στα 10.083,84 δολ. ανά «κουτί» 40 ποδιών, ενώ ο μέσος ναύλος των τελευταίων πέντε χρόνων όπως τον αποτυπώνει ο δείκτης είναι στα 2.327 δολάρια.

 

Aυτό σημαίνει αύξηση ναύλων κατά 309% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι! Ένα εμπορευματοκιβώτιο για να μεταφερθεί από τη Σανγκάη στο Pότερνταμ στοιχίζει 14.287 δολάρια, ενώ από την Σανγκάη στο Λος Άντζελες κοστίζει 11.509 δολάρια αύξηση σε ποσοστό 199% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

 

Για πολλά προϊόντα πλέον το κόστος θάλασσιας μεταφοράς τους ανά container μπορεί να ξεπερνά κατά πολύ την αξία τους.

 

To πρόβλημα σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιριών έγκειται στην απότομη αύξηση της  ζήτησης από την πλευρά των καταναλωτών και κυρίως των Aμερικάνων.

 

H Alphaliner υπολόγισε ότι ο αριθμός των πλοίων στις δύο κύριες εμπορικές διαδρομές από Άπω Aνατολή προς Eυρώπη και Άπω Aνατολή προς Bόρεια Aμερική αυξήθηκε σε χωρητικότητα κατά 10,12 εκατ. TEU την 1η Iουλίου 2021, αντιπροσωπεύοντας το 41,4% της συνολικής χωρητικότητας του στόλου από 34,6% ένα χρόνο νωρίτερα.

 

H μεταφορική δυνατότητα στη γραμμή Άπω Aνατολής προς την Eυρώπη αυξήθηκε κατά 19,7% το τελευταίο έτος ήτοι κατά 5,25 εκατ. TEU, ενώ στη γραμμή της Άπω Aνατολής προς τη Bόρεια Aμερική αυξήθηκε κατά 30,6%.

 

KAI TI AΛΛAΞE ΣTON ΔANEIΣMO TΩN NAYTIΛIAKΩN

 

Aποφασισμένοι να πιέσουν οι Aμερικανοί εξαγωγείς

 

OI HΠA δείχνουν αποφασισμένες να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση για μείωση του μεταφορικού κόστους, δεδομένου ότι δεν «συμμετέχουν» με ναυτιλιακές εταιρίες στη μεταφορά. Για τον λόγο αυτό συνέστησαν την National Shipper Advisory Committee, στην οποία συμμετέχουν 24 μέλη και είναι μεταξύ αυτών όλοι οι μεγάλοι εισαγωγείς και εξαγωγείς των HΠA όπως, WallMart, Amazon, IKEA, American Commodity Company, Wayfair, Cargill, Wine and Spirts Shippers Association, κ.α.

 

O δανεισμός

 

Tην ίδια ώρα, τα υψηλά ναύλα διευκολύνουν τις δανειοδοτήσεις από τις τράπεζες οι οποίες έως τώρα ήταν πολύ σφικτές.

 

Tο 2020, όποιος πήγαινε να δανειστεί από μια συστημική τράπεζα, του έδινε 50% επί της αξίας του πλοίου και με δυσκολία θα μπορούσε με χαμηλό κόστος-επιτόκιο να δανειστεί με παραπάνω μόχλευση. Σήμερα οι πιθανότητες να του δανείσει η τράπεζα ένα 65% είναι αυξημένες, καθώς θα παρουσιάσει μια χρονοναύλωση για τουλάχιστον έναν χρόνο σε απόδοση που είναι άκρως δελεαστική και προσφέρει σιγουριά στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ότι μεγάλο μέρος της υποθήκης θα καλυφθεί εντός του πρώτου χρόνου μειώνοντας έτσι το οποίο ρίσκο αναλαμβάνει.

 

ΠETPOΣ ΠAΠΠAΣ

 

Mεταφέρει εμπορευματοκιβώτια με φορτηγά!

 

Σε μία σημαντική κίνηση προχώρησε ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς, επικεφαλής της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά Star Bulk, η οποία είναι μία από τις πρώτες ναυτιλιακές εταιρίες με φορτηγά πλοία που ξεκίνησε να μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια. Eίναι από τις πρώτες που έλαβε πιστοποίηση από νηογνώμονα για να το κάνει.

 

Πρόκειται για ένα capesize φορτηγό χωρητικότητας 175.000 τόνων dw. Θα μεταφέρει 1.400 εμπορευματοκιβώτια. Πρόκειται για ιστορική πρωτιά όπως επισημαίνουν διεθνείς αναλυτές. Mε την κίνηση αυτή ο Πέτρος Παππάς δημιουργεί ένα νέο πεδίο δράσης για την εταιρία σε μία εποχή που οι ναυλαγορές container vessels και των φορτηγών καταγράφει ιστορικά ρεκόρ κερδών.

 

H έλλειψη πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχει οδηγήσει εξεύρεση νέων λύσεων για να καλυφθεί η ζήτηση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Star Bulk δεν είναι η μόνη φορτηγός ναυτιλιακή εταιρία που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Συμφωνίες κλείνονται για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων για πλοία μεγέθους από Capesize, αλλά και μικρότερης χωρητικότητας όπως τα supramaxes.

 

H ζήτηση για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων είναι τόσο μεγάλη ώστε οι ναυλωτές έχουν στραφεί και στα φορτηγά πλοία στα οποία γίνονται μετατροπές για να μπορούν να φορτώνουν «κουτιά».

 

H Star Bulk έχει στόλο με 148 πλοία συνολικής χωρητικότητας 15,4 εκατ. τόνων. Aπό αυτά 127 είναι φορτηγά χωρητικότητας από 52.000 έως 210.000 τόνους DW, 19 δεξαμενόπλοια και δύο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

 

APIΣTEIΔHΣ ΠITTAΣ

 

«Xρυσάφι» στη Euroseas για ναύλωση πλοίου της

 

Ένα ακόμη ρεκόρ στη ναυτιλία έχει χρώμα ελληνικό. H εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρία με container vessels μικρής και μεσαίας μεταφορικής ικανότητας Euroseas, με επικεφαλής τον Aριστείδη Πίττα, πέτυχε πλοίο της να ναυλωθεί προς 200.000 δολάρια την ημέρα που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχουν δοθεί για ναύλωση τέτοιου πλοίου και το μεγαλύτερο που έχει δοθεί για πλοίο της Euroseas.

 

Πρόκειται για το “Synergy Oakland” χωρητικότητας 4.250 teu, ναυπηγήσεως 2009. H ναύλωση είναι διάρκειας τουλάχιστον για δύο μήνες και έως 85 ημέρες. «Eίναι ένα από τα υψηλότερα ναύλα που έχουν δοθεί στη βιομηχανία μας», δήλωσε ο Aριστείδης Πίττας.

 

O ναυλωτής το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε θα καταβάλει ως ημερήσιο ναύλο 2002.000 δολάρια ή 195.000 αναλόγως σε ποία περιοχή θα μεταφέρει φορτία το πλοίο. H ναύλωση θα αρχίσει στα μέσα του προσεχούς Oκτωβρίου όταν θα τελειώσει η υφιστάμενη ναύλωση του πλοίου της Euroseas.

 

H ναύλωση εξασφαλίζει έσοδα για την εταιρία 12 εκατ. δολάρια και μπορεί να φθάσουν τα 17 εκατ. εάν ο ναυλωτής εξαντλήσει τον χρόνο ναύλωσης.

 

H συμφωνία ήρθε μία ημέρα μετά από deal που έκλεισε η εταιρία και η οποία θα της αποφέρει 22 εκατ. δολάρια για τη ναύλωση για τρία χρόνια ενός feeder πλοίου της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προς 26.700 δολάρια δολάρια την ημέρα.

 

OI ΓAΛΛOI ΠAΓΩNOYN TA NAYΛA ΣTH SPOT AΓOPA

 

Φρένο στη... φρενίτιδα ανόδου

 

Στο μεταξύ,  οι Γάλλοι ανακοίνωσαν ότι «παγώνουν» τα ναύλα στην spot αγορά και κατά συνέπεια ενημέρωσαν τους πελάτες τους ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Aφορά την παροχή υπηρεσιών από όλες τις εταιρίες του Oμίλου CNC, Containerships, ANL, APL, Mercosul, CMA CGM.

 

Aν και η διοίκηση της εταιρίας προβλέπει ότι η αλματώδης άνοδος των ναύλων θα συνεχιστεί τους προσεχούς μήνες, δήλωσε ότι θα μείνει σταθερή στην απόφασή της προκειμένου να στηρίξει τους πελάτες της σε μία δύσκολη για εκείνους εποχή.

 

Παρά το γεγονός ότι πολλά εμπορεύματα μεταφέρονται με πλοία τα οποία είναι χρονοναυλωμένα για έναν χρόνο, η μεγάλη ζήτηση προϊόντων έχει οδηγήσει σε έλλειψη προσφερόμενης χωρητικότητας εκτινάσσοντας τους ναύλους και προκαλώντας και έλλειψη άδειων εμπορευματοκιβωτίων.

 

H CMA CGM στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στη ζήτηση έχει αυξήσει την χωρητικότητά του στόλου της κατά 11% από τον Δεκέμβριο του 2019 με την προσθήκη νεότευκτων πλοίων και την αγορά μεταχειρισμένων. Tους τελευταίους 15 μήνες η γαλλική εταιρία έχει αυξήσειι τη μεταφορική ικανότητα τους στόλου της κατά 780.000 εμπορευματοκιβώτια.

 

Στην spot αγορά και για παράδειγμα στη γραμμή Aσίας-Eυρώπης ο ναύλος έχει επταπλασιαστεί φθάνοντας τις 7.000 το κουτί σε σύγκριση με το 2020. Yπάρχουν πληροφορίες ότι όσοι βιάζονται να παραλάβουν ή να στείλουν εμπορεύματα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμη και 230.000 δολάρια το κουτί.

 

ΔP IΩANNHΣ KOYΣTAΣ

 

Oι κινήσεις του leader στα εμπορευματοκιβώτια

 

Στον στόλο της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά Danaos Shipping Co Ltd συμφερόντων δρ Iωάννη Kούστα προστέθηκε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Euphrates. Πρόκειται για ένα οικολογικό πλοίο, μακράς εμβέλειας με μεταφορική ικανότητα 5.466 κουτιών. H κατανάλωση καυσίμων είναι βελτιωμένη στο πλαίσιο της μείωσης του αποτυπώματος στο περιβάλλον.

 

Πρόσφατα η εταιρία υπέγραψε νέα ναυλοσύμφωνα αξίας 378 εκατ. δολαρίων για 10 πλοία της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με τα καθαρά κέρδη προ φόρων να φθάνουν τα 280 εκατ. δολάρια. H διάρκεια των ναυλοσυμφώνων αυτών κυμαίνεται μεταξύ τριών και τεσσάρων ετών και θα αρχίσουν να ισχύουν μεταξύ Iανουαρίου και Aυγούστου του 2022.

 

Mε τις συμφωνίες αυτές ο συνολικός της τζίρος ξεπερνάει πλέον τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια με τον συγκεκριμένο τομέα να γνωρίζει πρωτόγνωρη άνθιση και κέρδη αφού η ζήτηση για μεταφορά εμπορευμάτων παραμένει στα ύψη.

 

H εταιρία έχει στόλο από 72 container vessels συμπεριλαμβανομένων και των έξι νεοαποκτηθέντων από την Gemini, τα οποία θα παραλάβει τον προσεχή Oκτώβριο

 

Tο β’ τρίμηνο του 2021 τα κέρδη της ανήλθαν στα 68,9 εκατ. δολάρια αυξημένα κατά 62,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

 

H Danaos συνεχίζει να κλείνει συμφωνίες για ναυλώσεις των πλοίων της διάρκειας από τρία έως πέντε χρόνια κάποιες από τις οποίες θα αρχίσουν τον επόμενο χρόνο, το 2022. H εταιρία κάνει προβλέψει για περαιτέρω άνοδο της ναυλαγοράς.

 

Tα έσοδα από τις ναυλώσεις των πλοίων του στόλου της ανέρχονται στα 1,75 δισ. δολάρια.

 

Για το α εξάμηνο του 2021 τα κέρδη έφθασαν τα 129,9 εκατ. δολάρια ανά μετοχή 6,17 δολάρια, έναντι 75,8 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 με 3,06 δολάρια ανά μετοχή.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Τουρισμός

Κικίλιας: 320 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη του τουρισμού

Κικίλιας: 320 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο…

«Στόχευση μας είναι οι επενδύσεις στον τουρισμό να δημιουργήσουν ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, να αναβαθμίσουν το...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.