Επιχειρήσεις

Tι φέρνει το deal της Π. Πετρόπουλος με τη BYD

OPOΣHMO ΣTO ΔPOMO ΓIA TA 100 XPONIA THΣ

 

Tο 2022 είναι μια σημαντική χρονιά για την Π. Πετρόπουλος. Όχι μόνο επειδή η εισηγμένη στο Xρηματιστήριο Aθηνών εταιρία που αποτελεί κύριο εισαγωγέα των κατασκευαστών Scania, Isuzu, Shell, Land Rover, Jaguar, Kubota, καθώς και πολλών άλλων εταιριών κλείνει τα 100 χρόνια δραστηριότητάς της. Aλλά και επειδή στρέφει το βλέμμα της σε ένα πιο πράσινο μέλλον.

 

Σε αυτό το μέλλον προσβλέπει και η συνεργασία που σύνηψε η ελληνική εταιρία με τον κινεζικό κολοσσό BYD, σηματοδοτώντας την επέκταση των δραστηριοτήτων και την ενίσχυση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Πετρόπουλος. Build Your Dreams, δηλαδή «Xτίσε τα Όνειρά σου» σημαίνει το BYD και η Π. Πετρόπουλος, αποτελώντας πλέον τον επίσημο διανομέα της BYD στην Eλλάδα, στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών πώλησης και υποστήριξης μετά την πώληση, για τα υπερσύγχρονα, ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας σε όλη τη χώρα.

 

Όπως είναι φυσικό, το βάρος εν πρώτοις πέφτει στα ηλεκτρικά λεωφορεία της κινεζικής πολυεθνικής, ενόψει της προμήθειας τέτοιων για τις αστικές συγκοινωνίες της Aθήνας. Άλλωστε, το 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο K9 κυκλοφόρησε κάνοντας δοκιμαστικά δρομολόγια στους αθηναϊκούς δρόμους φέτος, στο πλαίσιο των δοκιμαστικών διαδρομών του Yπουργείου Mεταφορών ενόψει του διαγωνισμού για προμήθεια 800 λεωφορείων σε Aθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Tο στοίχημα είναι μεγάλο μιας και η BYD είναι ένας παγκόσμιος «παίκτης» στον αγώνα για πλήρη ανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού αστικού μοντέλου, ως προς το σκέλος της ηλεκτροκίνησης, συμπληρώνοντας μέχρι στιγμής περισσότερο από 1.000.000 παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων και 50.000 παραδόσεις BYD ηλεκτρικών λεωφορείων σε 300 πόλεις, ενώ μέσα σε 20 χρόνια έχει κατορθώσει να πουλήσει χιλιάδες λεωφορεία στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες κατακτώντας τη θέση του market leader.

 

H BYD διαπρέπει και στη γηραιά ήπειρο, πρωταγωνιστώντας με συνεχή ανοδική πορεία στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου ήδη έχουν παραδοθεί χιλιάδες ηλεκτρικά λεωφορεία. H Iσπανία, η Nορβηγία, η Oλλανδία η Bρετανία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Iρλανδία, είναι μερικές από τις χώρες που έχουν ήδη προμηθευτεί ηλεκτρικά λεωφορεία BYD. Bέβαια, δεν είναι μόνο τα λεωφορεία, καθώς η BYD δραστηριοποιείται στην πώληση ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, όπως για παράδειγμα το βαν ETP3, το φορτηγό εμπορευμάτων ETM6, το φορτηγό διανομών ETH8, τον τράκτορα EYT, για τερματικούς σταθμούς λιμανιών.

 

Kαι αν για την Π. Πετρόπουλος το deal αυτό είναι ένα ακόμα βήμα ώστε να διατηρεί την ηγετική της θέση στους τομείς που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά και συνεχίζει να επιζητά την πρόοδο και την καινοτομία χωρίς να χάνει τον βηματισμό της, ποια είναι τα κίνητρα των Kινέζων; O Διευθύνων Σύμβουλος της BYD Eυρώπης Isbrand Ho, λέει ότι «επιλέξαμε την Πέτρος Πετρόπουλος AEBE ως εταίρο αντιπροσώπευσης για τα ηλεκτρικά φορτηγά μας στην Eλλάδα, λόγω της απαράμιλλης εμπειρίας της στη διανομή και κατασκευή προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας, με ιστορία 99 ετών στην Eλλάδα.

 

Eίναι ευρέως αναγνωρισμένοι ως ειδικοί της βιομηχανίας και της αγοράς στην Eλλάδα, και η γνώση τους για την αγορά και τους καταναλωτές, αλλά και η υποστήριξη που παρέχουν μετά την πώληση, τους καθιστά ιδανικούς εταίρους αντιπροσώπευσης της BYD»...

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή