Deal News Online

Λονδίνο: Ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο μηδενικού άνθρακα

Το βρετανικό brand hometel, room2, τμήμα του ομίλου Lamington πρόκειται να ανοίξει το πρώτο πλήρως ουδέτερο σε εκπομπές άνθρακα ξενοδοχείο παγκοσμίως στο Chiswick του Δυτικού Λονδίνου τον Δεκέμβριο.

 

Το δωμάτιο2 Chiswick αναμένεται να είναι 89% πιο ενεργειακά αποδοτικό ανά τετραγωνικό μέτρο σε σύγκριση με τα τυπικά ξενοδοχεία του Ηνωμένου Βασιλείου, με πρωτοποριακές τεχνολογίες για να επιτυγχάνει εκπομπές μηδενικού άνθρακα σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και κατασκευής και καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του.

 

Το προϊόν ευθυγραμμίζεται με το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών και των επενδύσεων για τον περιβαλλοντισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση του μεγαλύτερου συντελεστή στην κλιματική αλλαγή, τις εκπομπές άνθρακα και τα αέρια του θερμοκηπίου. Η εμπειρία των επισκεπτών δεν επηρεάζεται από το εξαιρετικά χαμηλό ενεργειακό πρότυπο, με τον εσωτερικό σχεδιασμό του κτιρίου να εμπνέεται από το κίνημα τέχνης και χειροτεχνίας του Chiswick.

 

Με την χρήση ΑΠΕ στις εγκαταστάσεις του, το κτίριο θα μετατρέπει το 100% των ενεργειακών του αναγκών του για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό. Το έξυπνο σύστημα κατασκευής και επιτήρησης θα βελτιώνει την απόδοση κερδών. Δύο «εργαστηριακά δωμάτια» θα παρέχουν δεδομένα σχετικά με την ενέργεια, τη χρήση νερού και την ποιότητα του αέρα, παράλληλα με τη μελέτη της συμπεριφοράς των επισκεπτών. Το κτίριο ανοίγει σε συνεργασίες με Πανεπιστήμια για τη δοκιμή νέων καινοτόμων τεχνολογιών και παρεμβάσεων για τη μείωση της ενέργειας και του αποτυπώματος άνθρακα. Οι γνώσεις θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση του πλαισίου μηδενικών εκπομπών για μελλοντικά ξενοδοχεία ως πρωτοποριακό παράδειγμα για το δομημένο περιβάλλον.

 

Ανάμεσα στα "πράσινα" χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν περιλαμβάνονται:

 

- 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που τροφοδοτούν ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό κτίριο χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων

- Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις εγκαταστάσεις που μετατρέπουν όλη την ενέργεια που απαιτείται για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό από αντλίες θερμότητας, από αντίλες θερμότητας εδάφους και το 5% των ενεργειακών αναγκών από ηλιακή ενέργεια

- Εγκατάσταση με δυνατότητα φωτισμού, θέρμανσης και ψύξης

- «μπλε» οροφή που μπορεί να αποθηκεύσει 50.000 λίτρα βρόχινου νερού για να ελαχιστοποιούνται οι τοπικές πλημμύρες

- «πράσινη» στέγη για την αύξηση της τοπικής βιοποικιλότητας

- Πολιτική μηδενικών απορριμμάτων σε χώρους υγειονομικής ταφής, συμπεριλαμβανομένων ειδικών κάδων ανακύκλωσης στο δωμάτιο για απορρίμματα τροφίμων, ανακύκλωση και γενικά απόβλητα

- Το σύστημα καθαρισμού νερού χρησιμοποιεί τεχνολογία χαμηλής θερμότητας που μειώνει τη θερμοκρασία που απαιτείται για τη θέρμανση του νερού κατά 30 βαθμούς

- Πιλοτική ανακυκλωμένη τεχνολογία μπαταρίας ιόντων λιθίου M-BRIC για ενσωμάτωση απόκρισης και αποθήκευσης της ζήτησης ενέργειας

- Όλες οι αναπόφευκτες εκπομπές εξισοροπούνται μέσω επαληθευμένων αντισταθμίσεων αφαίρεσης άνθρακα με βάση τη φύση

- εξαιρετική βαθμολογία BREEAM

 

Επίσης, το room2 διαθέτει μια προσεκτικά επιλεγμένη στρατηγική προμηθειών, επιλέγοντας προμηθευτές που ταιριάζουν με τα κριτήρια βιωσιμότητάς του. Μια σειρά από τοπικούς καλλιτέχνες και σχεδιαστές συνέβαλαν στα στοιχεία εμπειρίας των επισκεπτών. Όλα τα κατά παραγγελία έπιπλα είναι κατασκευασμένα από πιστοποιημένη ξυλεία FSC και κατασκευάζονται σε απόσταση 10 μιλίων από το ακίνητο, με 4.478 δέντρα να έχουν φυτευτεί για να αντισταθμίσουν τις εκπομπές τους.

 

Τον περασμένο μήνα ο όμιλος Lamington δημοσίευσε τον οδικό χάρτη μηδενικών εκπομπών 2030 (2030 Net Zero Carbon Roadmap), αποτελώντας την πρώτη βρετανική ξενοδοχειακή εταιρεία που κάνει κάτι ανάλογο. Παράλληλα με τη δέσμευσή του να συνεχίσει να αναπτύσσει και να λειτουργεί αποκλειστικά κτίρια με μηδενικό άνθρακα, προβαίνει σε ενέργειες για την επίτευξη του στόχου των 1,5 βαθμών Κελσίου για ολόκληρο τον όμιλο, που έχει καθοριστεί σύμφωνα με την Επιστημονικά Βασισμένη Πρωτοβουλία Στόχου (SBTi).

 

Το room2 Chiswick αναπτύχθηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Lamington Group, τα οποία συμβαδίζουν με τις αρχές της Πρωτοβουλίας Ενεργειακού Μετασχηματισμού του Λονδίνου και το πλαίσιο των κτιρίων μηδενικού άνθρακα του UK Green Building Council.

 

"Το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου πλήρως ουδέτερου σε εκπομπές άνθρακα για όλη του τη ζωή ακολουθεί έναν σχεδιασμό δύο ετών και τη σχολαστική δημιουργία ενός νέου πλαισίου βιώσιμων κτιρίων μηδενικών εκπομπών άνθρακα από τη room2, με σκοπό την ενσωμάτωση της τελευταίας σκέψης στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία", δήλωσε ο Robert Godwin, διευθυντικό στέλεχος του Lamington Group και της room2.


protoselida

World Business

American Airlines: Αύξηση 183% στα καθαρά έσοδα γ' τριμήνου

American Airlines: Αύξηση 183% στα καθαρά έσοδα γ'…

Καθαρά κέρδη 169 εκατ. δολαρίων κατέγραψε στο γ' τρίμηνο του έτους η αεροπορική εταιρεία American Airlines, καθώς...

Τουρισμός

Celebrity Cruises: Πρόγραμμα κρουαζιέρων 2023 με μπόλικη Ελλάδα

Celebrity Cruises: Πρόγραμμα κρουαζιέρων 2023 με μπόλικη Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κρουαζιέρων της για το 2023 ανακοίνωσε η Celebrity Cruises, το οποίο περιλαμβάνει στάσεις σε διάφορα ελληνικά...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.